Buenos Aires, de klassiekers

geplaatst in: Argentinië | 1

 

IMG_2373We hebben Buenos Aires verder verkend, gisteren hebben  we in de wijk rond ons hotel ( San Telmo) rondgezworven. San Telmo is nog het authentieke Buenos Aires, de wijken waar we vandaag rondhingen( Moserrat, San Nicolas en zeker Recoleta) zijn toch de rijkere en moderne buurten van de stad. De stad is een mengeling van New York en Parijs.

Vandaag staan de klassiekers op het programma. Eerst hebben we de metro genomen, deze is al heel oud en is mooi versiert met tegels.

 

 

DSC01976

 

 

 

 

DSC01980

 

 

 

 

 

 

 

 

Er staat hier ook een obelisk, deze staat in de midden van één van de breedste boulevard ter wereld denk ik, 16 rijvakken, een belangrijke verkeersader in de stad.  Toch lijkt het rustig aan de obelisk, je merkt nauwelijks de massa aan auto’s die langsrijden.  Toeristen daarentegen, die zitten er genoeg. Dan naar de Plaza de Mayo, hier staat een monument te nagedachtenis van 25 mei 1810 (weer een datum om op te zoeken). Op het plein staat ook het casa Rosada, dit is een belangrijk regeringsgebouw. Op het balkon spreekt de president de bevolking toe, ook Evita Peron en Maradone hebben hier al gestaan. Evita en Maradona worden hier nog altijd als god aanzien. Hun beeltenis is niet weg te denken in de straten.

 

IMG_2346

 

 

 

DSC01967

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan naar de wijk Recoleta, hier woont het rijke volk. Wij gingen zoals veel toeristen naar de begraafplaats, deze staat vol met monumentale graven. Evita Peron ligt hier begraven, in  voor deze begraafplaats, een bescheiden graf tombe. Aan het graf van Evita Peron is het aanschuiven, dit komt vooral door de lading bussen die ze hier afzetten. Iedere gids moet zijn uitleg doen, meer dan de helft luistert al niet meer maar toch maar voort tateren. Wij zijn braaf aan het aanschuiven, komt daar een Engelse groep toe. Die vrouwelijke gids begint daar te brullen, dat ze al lang genoeg gewacht hebben en dat de mensen moeten doorgaan. Ik heb dit gids eens stevig van antwoord voorzien, mijn Engels is niet perfect maar  dit ging zonder probleem, ze heeft het wel begrepen. Al vrees ik dat ze het de volgende keer weer zal doen, dit was werkelijk Engelse arrogantie.

IMG_2444

 

’s Avonds zijn we gaan eten in een Parrilla, in feite een barbecue restaurant. Dit is typisch Argentijns en dat wouden we toch graag eens doen. Dit zijn de restaurants waar vooral de Argentijnen naar toe gaan dus de menu’s zijn enkel in het Spaans. Geen probleem dachten we, we bestellen onze parrilla ( dit is een hoop gebarbecued vlees) voor 3 personen  en kiezen de Argentijnse variatie. De namen van het vlees herkenen we niet allemaal maar wat geeft het, af en toe een gokje. Misschien hadden we toch beter eerst wat opgezocht, de helft van het vlees waren de organen. Als dat is gebarbecued valt het niet altijd op, dat het organen zijn maar je proeft het wel, lekker is dit niet. Het gewone vlees is wel lekker maar ze bakken hier alles toch zo verbrand. Gezond kan dit toch ook niet zijn.

  1. Leo

    Aha eindelijk iets culinair maar met “trippes” moet je steeds oppassen, maar is toch weer een ervaring. Laat het smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.