Dag Andes, hallo Jungle

geplaatst in: Argentinië | 0

DSC01777Onze laatste dag in Salta, ’s avonds zijn we naar Puerto Iguazu vertrokken. Hier liggen de Iguazu watervallen, Deze liggen in het noord oosten, juist aan de grens met Brazilië.

De check-out  van ons hotel in Salta was  10u, wat behoorlijk vroeg is. Daarom was ik gisterenavond gaan vragen voor een late check-out. Ze deden wel erg moeilijk, het hotel in volzet. Na wat aandringen heb ik uiteindelijk een late check-out gekregen. We mochten  de kamer tot 15u hebben, mits een opleg van 260 peso’s.

Overdag hebben we de stad Salta nog wat verkend. We hebben een kabellift genomen naar een berg net buiten Salta. De kabellift vertrekt in Salta en is niet meer van de jongste, ze straalde niet echt veiligheid uit. Toch zijn we er maar mee naar boven gegaan, vandaar hebben we  een mooi zicht op de stad.

Dan was het tijd om naar de luchthaven te vertrekken, onze vlucht vertrekt om 18u20 en duurt 1uur en 45 minuten.  We vliegen met “Aerolinas Argentina”   , dit is de nationale luchtvaartmaatschappij. Deze is wel  veilig maar heeft de reputatie van altijd te laat te zijn, een beetje de nmbs van Argentinië. Onze vlucht is wel op tijd vertrokken.  Het inchecken daarentegen, dat was erg inefficiënt . Moest een overheidsinstelling zo werken in België, dan hadden telefacts, Terzake, koppen, Reyers laat en Kobe Ilsen er al een  reportage over gemaakt. De vlucht is goed verlopen, het was al donker als we in Iguazu landen. Het vliegveld ligt in de Jungle maar daar heb ik tijdens het landen niet veel van kunnen zien.

Het hotel ligt in de Jungle, eerst rijd je over een asfalt weg richting Puerto Iguazu en juist voor de stad slaan we af op een zandweg door de jungle naar ons hotel. Dit is een bijzondere  locatie voor een hotel. Dit hotel bestaat verschillende kleine gebouwen,  die verbonden zijn met houten wandelpaden. Je voelt je in Center Parcs maar dan in het echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *