Naar de Iguazu watervallen aan de Argentijnse kant

geplaatst in: Argentinië | 3

IMG_1799

Warm, het was warm vandaag. In tegenstelling tot deze nacht, toen was het koud in onze hotelkamer. We hebben zelfs de verwarming moeten aanzetten.

De Iguazu watervallen aan de Argentijnse kant, daar zijn we vandaag naartoe getrokken. Alles is hier wel goed geregeld, je merkt dat het toerisme al goed is doorgebroken. Je kan een taxi nemen, die brengt je naar het park, je spreekt met hem een uur af wanneer hij je moet komen afhalen en klaar is kees. Dit hebben we dan gedaan en dat ging heel vlot.

Dit park is echt opgebouwd als een attractie park, er is daar dan ook een massa volk. De Iguazu watervallen zou één van de grootste toeristische trekpleisters zijn van gans Zuid Amerika, meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar.  In het begin was het file lopen, dit gelukkig beter werd, naarmate  iedereen zich begon te verdelen over de verschillende wandelroutes .

In de reisgidsen staat dat je best onder aan de waterval begint en zo opbouwt naar de top, anders maakt de rest geen indruk meer. Wij hebben dit zo gedaan, en inderdaad dat is het beste. In diezelfde reisgidsen beloven ze ook dat je veel verschillende jungle dieren kan zien, maar dat viel wel tegen, buiten één krokodil en veel neusberen(klinkt spectaculairder dan het eruitziet) viel dit wel tegen. We gingen veel Toekans zien, hier had ik me wel op verheugd maar ik denk dat ze naar “Pairi Diaza” zijn vertrokken.

Onder aan  de waterval kan je tot bijna onder het vallende water komen. Je wordt  hier goed nat,  als het zo warm is, is dit best aangenaam. Maar het spectaculairste is natuurlijk de ‘Duivelskeel”,  hier komen verschillende waterwallen samen en dat is een enorme kracht van vallend water. Er is een pad gemaakt waarmee je tot boven de “duivelskeel”  kan komen, je voelt daar de kracht van het water, van de opspattende nevel  wordt je door en door nat. Om hier te geraken moet je eerst een treintje nemen ( een tocht van 18km), dit brengt tot aan een houten wandelpad dat over de brede rivier loopt. Dit pad is  1100 meter lang, het is wel de moeite om eens mee te maken.

IMG_1786

Onze hotelkamer, het is meer een bungalow, ligt dus in de jungle. Er is een groot terras aan waar je letterlijk op de fauna en flora van het woud ziet. We hebben een muur van bomen en bladeren als uitzicht, er hangt een grote gaas over ons terras, dit om de insecten buiten te houden. Dwars door het terras loopt er ook een boom, de mieren lopen hier lustig op en neer. Ze blijven gelukkig wel op de boom, onze terras is gewoon hun doorweg.

Het is deze week volle maan en dan kan je een “full moon visit” doen. We wisten dit natuurlijk want we hadden onze reis zodanig gepland ,dat we hier zouden zijn tijdens volle maan. Goedkoop is het wel niet, in feite is hier niets goedkoop. Een echte toeristische melkkoe zijn deze watervallen. Maar we zijn hier en we smijten weer maar eens met geld. Er was ook een diner  in buffet vorm inbegrepen, dit was dik in orde. Dan met de trein naar boven, terug over het lange pad naar de “duivelskeel”. Als we met de trein vertrokken zag het er niet goed uit, de maan zat achter de wolken. Dan de tocht over het 1,1 km lange wandelpad, je blijft voordurend naar de lucht staren in de hoop dat maan tevoorschijn komt. Toen we eindelijk aan de “duivelskeel” kwamen, ging de hemel open en hadden we volle maan. De watervallen te bewonderen bij maanlicht geeft wel een feeëriek beeld, de reflectie van de maan op de watervallen is toch iets speciaal . Wederom werden kletsnat, het opspattende water was nog heviger dan overdag, ik was nat tot in mijn kousen en als er geen zon is droogt dat niet zo goed. In de hotelkamer hebben we alles te drogen gehangen maar daar was het weer zo koud,goed drogen zal het niet doen.

IMG_1770

3 Responses

 1. Rosa Van Steen

  Prachtige beelden, ongelovige krachtige waterval.
  Geen verkoudheid aan het bad overgehouden?

 2. Joren de beste zoon

  aanschouw, ik reageer zo waarlijk.

  Het ziet er allemaal zeer tof uit, maar thuis is het ook tof; Gisteren pannenkoeken gebakken en de keuken staat er nog mama.

  Amuseer jullie nog

  adíos padres y mi hermano feo

  • Sven de ultieme zoon

   Numquid tempus

   Salve, pater, mater, et frater.
   (ff in het Latijn)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.