Talampaya park

geplaatst in: Argentinië | 1

IMG_0961Tijdens het ontbijt hadden we een prachtig uitzicht op de rode bergen, die de streek van La Rioja  zo kenmerken.

We zijn wel verbrand in onze nek en gezicht, teveel in de zon gelopen gisteren. Het is wel onze eigen schuld, gisterenmorgen ben ik nog speciaal zonnebrand crème gaan kopen maar als je hem niet gebruikt zal het niet veel helpen. Vandaag hebben we het wel gebruikt, het verhaal  van de ezel en de  steen.

Vannacht ben ik om 4 uur ( argentina time) wakker gebeld  door Telenet, het swat team. Ze hadden een probleem met een ken je beller case, ik had nochtans verwittigd dat ik er 3 weken niet  zou zijn. Niettemin heb ik dit prima afgehandeld, toch leuk als je onmisbaar bent( of lagen die allemaal op het kerkhof).

Maar nu het belangrijkste, onze tocht in het Talampaya park, dit is een canyon.. Je kan het park op 2 manieren bezoeken met een minibus of de safaritocht, dit is een grote hoge 4X4 bus (lijkt meer op een vrachtwagen) waar het dak open kan en dan kan je alles goed bewonderen.   Wij kozen voor de safaritocht, dit kost wel 5 euro meer de man maar ach we zijn op reis, dan smijten we wat meer met geld, toch in het begin.  We  werden wel goed door elkaar geschud, eerst moet je nog over 3 km verharde weg, hier word je al behoorlijk geradbraakt maar dan kom je in de canyon en daar gaat het over moeder aarde, alles nog puur natuur. Dat was pas hobbelen en botsen,als we na de 3 uur durende tocht terug op het verharde stuk kwam, leek dit wel een biljartlaken.

De canyon was natuurlijk prachtig, met immens hoge rode wanden, indrukwekkend. Halverwege de tocht werd een tafel bovengehaald, waar wijn, fruitsap, chips, olijven en iets wat op gedroogd fruit lijkt. De Argentijnen probeerden ons met veel enthousiasme en trots uit te leggen wat het was maar ik verstond niet welk fruit het was, het was wel heel lekker.

Er was hier ook zoals gisteren weinig volk, dat is heel aangenaam om zulke parken te bezoeken. Nochtans in de reisboeken lees je over files in de parken, dit is waarschijnlijk in het hoogseizoen. Ook de temperatuur is nu dragelijk, nog altijd tegen de 30 graden maar in de zomer gaat dit zonder probleem boven de 45 graden. Dus voor toekomstige Argentinië reizigers, april is een goede periode.

Nu zijn we terug in ons hotel waar we ook eergisteren verbleven. Toen hebben we onze bagage hier achtergelaten, deze waren gewoon in de eetzaal gezet. Het is dan altijd spannend, staat ze er nog maar het was geen probleem ze was er nog.

Morgen vertrekken we naar Salta, onze bus vertrekt om 4u40.

IMG_0932

IMG_0856

  1. Rosa Van Steen

    Wat een mooie canyon, jullie beleven een heel fantastische reis.
    Het zal ook wel zeer vermoeiend zijn, proficiat jullie zijn wel erg sportief.
    Ik ben blij dankzij jullie verhaal verruimen wij ook een beetje onze kijk op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *