Amman verkennen (Jordanië)

geplaatst in: Azië, Jordanië | 0

De hoofdstad van Jordanië verkennen stond vandaag op het programma. Verkennen is een groot woord, want Amman is een immense stad met 5 miljoen inwoners. We bezoeken de belangrijkste monumenten en kuieren door de winkelstraten.

De citadel

We starten met de citadel, deze staat hoog boven de stad, het is een flinke klim naar boven, maar vandaar hebben we een prachtig zicht over de stad.

Er staat niet zoveel meer recht, dit is zo’n site waar je vooral je fantasie moet gebruiken om je te kunnen voorstellen hoe het er moet hebben uitgezien. 

De toegangspoort tot het Omajjadische paleis is nog wel mooi intact, er een keer doorwandelen is altijd leuk. En hier zoals tegenwoordig overal staan weer jonge dames in allerlei verleidelijke poses selfies te maken om daarna waarschijnlijk op Instagram te delen, de wereld wacht op hun foto. In het begin blijf je beleefd opzij staan, zodat ze hun foto kunnen maken, maar na de tiende poging in weer een ander pose, wordt je dit toch wel beu en wandel je gewoon door hun foto.  

Omajjadische toegangspoort 

Tempel van Hercules

Een tempel staat er ook nog daarboven, deze van Hercules. Op een paar zuilen na staat er niet veel meer recht, maar toch de moeite om eens te bewonderen. 

Prachtig uitzicht op de stad

Zoals ik al zei het uitzicht over de stad is indrukwekkend. Op de eerste foto kan je de King Abdullah Moskee zien met zijn opvallend ligt blauwe koepel, met op de achtergrond de moderne stad.

Op de tweede foto zien we de typische huizen van Amman, die op de heuvels van de stad zijn gebouwd.

Vandaar boven heb je ook een prachtig zicht op het Romeins theater. Waar we naartoe wandelen als we de citadel verlaten.

Als we daarboven zijn, is het bidtijd voor de moslims. Dit wordt via de vele  minaretten van de stad aangekondigd en wordt gevolgd door gebeden en gezangen, dit geeft een waar muziek spektakel, over de stad, dat toch een half uur heeft aangehouden. Echt leuk om mee te maken.

Daarna begon onze wandeling terug daarbeneden, waar we het Romeins theater zijn gaan bezoeken. 

Het Romeins Theater

Het Romeins theater werd in de 2de eeuw na Christus gebouwd, het bied plaats aan 6000 toeschouwers. Het is hier en daar wel gerestaureerd, want het word in de zomer nog altijd gebruikt om voorstellingen te geven.

Rondhangen in de winkelstraten

Al-Husseini Moskee

Vrijdagmarkt voor de moskee

Daarna zijn we wat gaan rondhangen in de winkelstraten, en zo zijn we dan bij de Grote Al-Husseini Moskee gekomen. Vrijdag is daar altijd na het gebed een markt voor de moskee. 

Avondeten in het Jafra restaurant/Café

Nu zijn we in een nog meer authentiek Jordaans restaurant gaan eten en hebben we echt Jordaans gegeten. 

Ik heb me aan een kipschotel in een kleipot gewaagd, dit wordt klaargemaakt in een dicht gebakken kleipot. Deze kleipot moest worden opengekapt tot de steen brak. Het was dan ook nog eens lekker eten. 

Hier werd ook gretig waterpijp gerookt, hier liepen 2 waterpijp sommeliers rond. Ze zitten hier met heel het gezin waterpijp te roken en de vrouwen doen gretig mee. Zeker op een vrijdag, dat in de moslimwereld een zondag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *