Terug naar Amman (Jordanië)

geplaatst in: Azië, Jordanië | 1

Onze reis zit er bijna op, we rijden terug naar Amman, waar we morgenvroeg het vliegtuig naar huis nemen.

Een week geleden zijn we hier in Amman vertrokken aan ons avontuur door Jordanië. We hebben een week van het noorden naar het zuiden getrokken en op één dag rijden we terug naar het noorden. Dat gaat natuurlijk veel sneller, we nemen nu de nieuwe snelweg en stoppen enkel voor een plaspauze,op een 4 uur en een half staan we terug in Amman.

In Amman logeren we terug in hetzelfde hotel, als vorige week. Dat is handig we kennen de omgeving al. Eerst wandelen we nog eens naar de winkelstraten, om nog enkele souvenirs  te kopen.

Daarna wil ik nog de Blauwe King Abdullah Moskee gaan bezoeken, deze stond nog op mijn verlanglijstje. Hij ligt een tweetal kilometer van het hotel, we besluiten een taxi te nemen. 

We doen een taxi stoppen en probeer de rit naar de moskee te regelen, mijn Arabisch is niet sterk, laat ons zeggen onbestaand, maar ik ga ervan uit als ik de naam van de moskee zeg dat hij weet wat ik bedoel.

Maar hij verstond het niet, het belangrijkste voor hem was, ons in zijn taxi te krijgen, waarschijnlijk verdient hij meer aan toeristen dan aan Jordaniërs. Via de gps op mijn gsm kon ik hem de route laten zien en zo zijn we dan maar vertrokken. Natuurlijk eerst een prijs afgesproken, geen risico’s nemen dat hij later met een hoog bedrag afkomt. Na een tijdje rijden begon hij door te hebben dat we aan de moskee moesten zijn. 

De King Abdullah Moskee is wel heel mooi en groot. Je mag deze bezoeken maar er zijn enkele regels aan verbonden, de belangrijkste,  vrouwen moeten gesluierd zijn. Voor de dames hangen er een soort overjassen klaar, die moeten ze aandoen, kap over hun hoofd, anders mogen ze niet binnen.

Dit is de eerste moskee die ik bezoek, ik vind het wel speciaal en best indrukwekkend, die grote gebedshal en die blauwe koepel. 

Naast de moskee, staat er een Koptisch-Orthodoxe Kerk . Wel aangenaam om zien dat twee religies naast elkaar kunnen staan

Zo zit onze reis in Jordanië erop, dit is dus mijn laatste blog vanuit Jordanië. Het is echt een mooi land om te bezoeken. De temperatuur is momenteel best aangenaam, tegen de 20 graden en in Aqaba was het zelf 26 graden, aangename temperaturen. Als je dan weet dat het in de zomer hier tot 40 graden kan gaan, ben ik blij dat ik in deze periode ben geweest. Je moet er dan wel bijnemen, dat er eens een mindere dag bij zit.

 1. Roger en An

  Rudi en Linda,
  Ik heb zo net het verslag gelezen met de laatste activiteiten van deze geslaagde reis in Jordanië.
  Deze reis kunnen jullie weeral van jullie bucketlist afvinken.
  En dat Rudi blijft boven drijven betekent nog niet dat hij tot de categorie lichtgewichten behoort.
  Op naar de volgende ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *