Van Dana Park naar Petra(Jordanië)

geplaatst in: Azië, Jordanië | 0

Voor we naar Petra vertrekken, doen we eerst nog een wandeling naar het dorpje en wandelen we wat rond in het dana park. Het is maar een wandeling van anderhalf uur, maar je krijgt toch al een mooie impressie van het Dana Park, je kan hier waarschijnlijk mooie dagtochten doen. 

Je komt hier herders tegen, die een heleboel schappen hoeden. Het past perfect bij dit landschap.

Shobak

Dan rijden we naar Shobak, hier heeft een kruisvaarder in de 11de eeuw een kasteel laten bouwen op een 1300m hoge top. Het zou Koning Boudewijn van Jeruzalem zijn geweest die deze heeft laten bouwen. Nu is het vervallen, de fundamenten staan er nog, maar het zijn in feite meer een grote hoop stenen. Maar weerom fantastische vergezichten, en nu is de zon van de partij, dit maakt het allemaal nog mooier. 

Klein Petra

Next stop, klein Petra. Dit zijn ook uit de rots gehouwen gebouwen maar minder spectaculair dan het wereldberoemde Petra. Maar dit is toch al behoorlijk indrukwekkend, daar schrok ik wat van, als dit als een klein afkooksel van Groot Petra moet zijn, klinkt dat veelbelovend zijn voor het bezoek morgen.

Vandaag minder tekst, ik laat de foto’s spreken, je krijgt zo een impressie van wat ik allemaal heb gezien vandaag.

Petra by Night

’s Avonds zijn we nog naar Petra by Night gaan kijken, maar dit is een toeristenval. Het wordt spectaculair aangekondigd, muziek en licht show. Maar na de mooi wandeling door de kloof die volledig is afgezet met lampions op de vloer, kom je bij het bekendste monument van Petra. Daar staan allemaal lampions op de vloer, dit lijkt veel belovend.

Er komt daar massaal veel volk toe, wij zijn bij de eerste en zitten vooraan. Het is wel op de grond zitten en dat is toch niet meer zo comfortabel als 20 jaar geleden. Het volk bleef maar toekomen, de mensen werden tussen de lampions gezet. Wat tot ergernis van onze buren leidde, omdat zij alle moeite doen om als eerste daar te zijn en de laatste krijgen de beste plaatsen. Maar als je de show overleefd, merk je dat het geen zak uitmaakt waar je zit, je ziet vanop elke plaats even goed, want er is niets te zien. Het leukste is als een al eens een lampion in brand vliegt, dan gebeurt er nog eens iets spannend.

Eerst begint er een fluitspeler, als die gedaan heeft begint ene op een soort viool met één snaar te spelen en begint wat arabische liedjes te prevelen. Daarna komt er nog iemand een verhaal vertellen waar iedereen maar de helft van verstaat. Dit alles duurt een half uur en dan wordt het monument verlicht, wat wondermooi is, maar zijn 17 Dinars, ongeveer 18 euro, totaal niet waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.