De rode zee

geplaatst in: Afrika, Egypte | 1

We sluiten onze rondreis in Egypte af met 3 nachten dus 2 volle dagen Rode Zee. Het ziet er allemaal idyllisch uit, en dat is het misschien wel, maar aan mij is dat niet besteed. Ik beging me daar al snel te vervelen. Een dagje niets doen en wat zwemmen, is altijd wel leuk, maar 2 dagen dat is al wat te lang voor mij.

Maar ik ben een uitzondering, want velen vinden dit geweldig, en komen hier een hele week, zonnen, snorkelen en eten. Ik kan dit wel begrijpen, weg van de sleur, ontspannen niets doen, en altijd goed weer, zo goed als nooit regen.

Er zijn hier 2 wandelpieren, van 200m lang, die diep de zee in gaan, tot voorbij de koralen. Van daarop kan je de zee in gaan om te gaan duiken of snorkelen, langs de koralen.

Vanaf die pier de zee in te gaan, daar ga ik niet aan beginnen, de zee is toch tamelijk woest. Er zijn wel enkelen die de zee ingaan, en het lijkt toch niet zo gevaarlijk, maar ik beperk mij met het kijken naar de vissen, terwijl ik zwem tussen de koralen, daar waar ik kan staan, en dat is wel prachtig, er zwemmen daar veel kleurrijke vissen en niet zo’n kleine, ik waan mij soms in het grote aquarium van de Zoo van Antwerpen. Hier een reeks foto’s van enkele exemplaren, je moet wel je fantasie gebruiken, want een foto nemen van iets in de zee, is niet zo gemakkelijk, als je camera niet onder water kan.

Wie ’s avonds zin heeft in een waterpijp, kan zich hier komen vermaken.

Wakker worden met zo’n zonsopkomst is wel aangenaam, foto vanop ons terras, ik klaag niet over mijn kamer..

Degene die toch wat willen bewegen, doen mee met de aqua aerobic, of spelen waterpolo.

We zijn hier 2 volledige dagen, dus op dag 2 wandelen op de andere pier, weerom 200m in zee.

De redder zit te wachten op snorkelaars, met zicht op het resort.

’s Avonds geniet ik nog wat het zicht op de Rode zee, en mijmer ik nog wat over morgen, dan vertrekken we voor een lange dag rit naar Cairo waar we dan ’s nachts terug naar België vliegen, weliswaar met tussenstop in München en een treinrit vanuit Amsterdam, er staat ons een lange dag voor de boeg.

  1. An en Roger

    Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook aan deze voor jullie interessante reis. Weerom af te boeken van jullie
    bucketlist. En uitkijken naar een volgend avontuur. Succes en bedankt voor de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *