Nachtrein Cairo naar Aswan

geplaatst in: Afrika, Egypte | 0

We vertrekken nu naar het zuiden van Egypte, naar Aswan, zo’n 900 km. Dit doen we met de nachttrein, een rit van ongeveer 14u . In België zijn er veel klachten over treinen die niet op de aangegeven tijd vertrekken, wel daar hebben ze in Egypte een perfecte oplossing voor, de trein zal ergens vertrekken 19u en 20u30. Onze trein kwam uiteindelijk het station binnenrijden rond 20u, dus perfect binnen de afgesproken tijd, de treinen rijden stipt in Egypte.

Wij zijn dus al vanaf 18u in het station gaan wachten, zoals zovelen. In de cafetaria met een drankje lukt dat wel.

Het zijn 2 persoons compartimenten, nu grote luxe moet je niet verwachten, de compartimenten ze zijn wel klein en aftands, maar al bij al viel alles wel mee. In ons compartiment ging het rolluik niet meer naar boven, dat was dan wel geen leuk vooruitzicht, 14u in een trein zonder naar buiten te kunnen zien. De conducteur kreeg het ook niet in orde en heeft ons een ander compartiment gegeven. 

Het is wel klein, maar toch privé. Eten kregen we ook, we moesten het wel opeten in ons compartiment. Nu geweldig lekker was het niet, maar we hadden eten, en dat is toch ook al iets. 

Dat stuk gepaneerd vlees lukte nog wel om op te eten, maar dat lasagne achtig eten, was echt niet lekken, na een paar happen had ik genoeg van. De broodjes waren ok.

Na een stevige maaltijd was het tijd om te gaan slapen. De conducteur heeft onze bedden in orde gebracht, en konden we gaan slapen. Het slapen is goed gegaan,

s’Morgens kwam de conducteur ons nog verblijden met een ontbijt. Daarna was het nog enkele uren rustig langs de Nijl, door het Egyptische landschap rijden. Best aangenaam, de ruiten van de trein, waren nu niet het properste deel, maar in een land waar het nauwelijks regent, kan je niet verwachten dat ze constant het stof en zand zitten weg te vegen.

Tegen 10u kwamen we toe in Aswan. Even daarvoor waren ze alle bagage komen ophalen en hadden ze deze reeds klaargezet om uit te laden, een kwestie van efficientie, maar wie nog naar het toilet wou, was eraan voor de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *