Bokrijk en wandelen door het water.

geplaatst in: België, Europa | 0

Bokrijk

Warm, september en coronaregels, perfect om rustig te kunnen wandelen in Bokrijk. Ik denk dat iedereen Bokrijk wel kent, woningen uit lang geleden tijden. Een windmolen, een huis met waterrad ,altijd gezellig om te gaan wandelen

Er is ook nog een mooie plantentuin, er staat al wel niet zoveel meer in bloei, maar deze heester is wel mooi en links onder zien we een tabaksplant.

In een Breugel staan

Vorig jaar was het Breugeljaar, Pieter Breugel was dan 450 jaar geleden overleden, en daar hebben ze in Bokrijk ook aan meegedaan, met een Bruegelwandeling door het domein. Die wandeling boeide ons niet direct, maar in deze schuur hebben ze wel een concept met een bekend werk van Pieter Bruegel de Oude “De strijd tussen Vasten en Vastenavond” gemaakt.

Op de grond is een grote reproductie gemaakt, die weerspiegeld wordt op een enorme spiegel. Op sommige plaatsen kan je in de reproductie gaan liggen, zodat je precies in de het schilderij zit. Goed gevonden en boeiend om naar te kijken.

Wandelen door het water

Dicht bij Bokrijk ligt nog een leuke nieuwe attractie, je kan hier wandelen of fietsen door het water. Het is minder spectaculair dan fietsen door de bomen, maar toch een plezant concept.

In het midden van deze weg door het water kom je heel dicht bij de Zwanen en Eenden die daar tot dicht bij de mensen komen. Er wordt wel op het hart gedrukt om je handen niet in het water te steken want de blauw alg zit daar in het water en zou veel huid irritatie veroorzaken. Nu dat was ik sowieso niet van plan, en zeker met een zwaan in de buurt zal ik mijn handen er niet teveel naar uitsteken, want deze kunnen hard knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *