Een toren en een kerk

geplaatst in: Europa, Malta | 1

Op Malta is de klimaat verandering nog iet opgetreden denk ik, op de aangekondigde weerperiode kan je kan je klok gelijkzetten. Als we het weer op jaarbasis bekeken om te beslissen wanneer we best naar Malta op reis gingen, stond er voor juni tot en met september, blauwe hemel en nooit regen, vanaf oktober, kans op regen en bewolkt. Wel in september hadden we inderdaad meestal een staalblauwe hemel en geen regen. Gisteren 1 oktober, kwam er plots een donkere wolk over en heeft het 10 minuten geregend, dikke natte druppels, we zijn zowaar moeten gaan schuilen, we waren niet op regen voorzien. En dan vandaag 2 oktober worden we wakker en is de hemel bewolkt, dit is zo voor de hele dag, soms komt er even de zon door, het blijft wel een aangename 25 graden.

We gingen vandaag de buurt rond ons hotel verkennen, er staan daar ook enkele interessant bouwwerken. ’s Morgens zijn naar de rode toren gewandeld, dit is een voormalige uitkijkpost, zoals er zoveel staan op Malta. Deze is opvallend rood, en staat prachtig in het landschap.

Hij ligt op iets meer dan een kilometer van ons hotel, we kunnen dit te voet aan. Zo zien we de lokale agricultuur. De akkers zijn verdeeld in verschillende compartimenten afgezet met stenen, ik denk dat ze momenteel salade kweken. Op veel van de muren tussen de akkers liggen heelwat pompoenen, maar wat die daar doen weet ik niet.

De palmbomen lijken hier in het wild te groeien, of zijn ze vroeger aangeplant en door de jaren verwaarloosd, wie zal het zeggen.

De toren staat op een heuvel, wat normaal is, het is best wel een serieuze klim er naartoe. De toren is toegankelijk, dus nog eens trappen om boven te geraken, maar van daarboven heb je een mooi overzicht.

 

 

 

 

 

 

 

Na de middag zijn we naar Mellieha getrokken, het stadje het dichts bij ons hotel. Dit hebben we wel met de bus gedaan, het is enkele kilometers van ons hotel verwijderd, het is hier erg heuvelachtig en de stad ligt tamelijk hoog op een heuvel. Het is een steile klim, de motor van de bus maakt geen gezond geluid als hij naar boven rijd. Er staat daar natuurlijk ook een enorme kerk, waar niet op malta. Immense kerken bouwen konden de oude Maltezen als geen ander. Deze staat heel hoog boven in de stad en is van heel ver te zien, het heeft iets indrukwekkend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *