Fietsen door de bomen

geplaatst in: België, Europa | 0

In Limburg hebben ze de laatste jaren mooie initiatieven genomen, waaronder dit fietsen tussen de bomen. Het is een fietspad van 700m dat u tot 10m hoog tussen de bomen laat fietsen. Werkelijk een plezier om te doen, ik heb het parcours een paar keer na elkaar gedaan, zo leuk.

Limburg leent zich goed voor aangename fietstochten door de natuur, en ook het huren van fietsen is hier goed geregeld. Je kan via een centrale web site een fiets reserveren op verschillende locaties in Limburg. Wij hebben er natuurlijk één gekozen zo kort mogelijk bij het de rit door de bomen. Daar waar je de fiets kan huren is er een parking maar daar mag je niet parkeren. Het is ook een taverne, en ze hebben waarschijnlijk angst dat iedereen zijn wagen daar komt parkeren en zo hun klanten er niet meer kunnen staan, voor alle duidelijkheid, deze foto hierboven is ’s avonds genomen, toen deden ze de parking open.

Hierdoor moesten we onze wagen een dikke kilometer verder parkeren op de parking in de buurt van de boomfietspiste. Tegen we onze fietsten hadden waren onze benen al goed opgewarmd.

We hadden voor een gewone niet elektrische fiets gekozen, en dan blijk je een uitzondering te zijn. Limburg is een fiets provincie er reden dus veel fietsers, maar ik had het gevoel dat wij de enige waren die zich op eigen kracht verplaatsen. Iedereen zoefde ons voorbij, met een soepele tred zonder noemenswaardige inspanning. Op het eerste open stuk met wind op kop was dit opvallend, je voelt jezelf een rariteit.

Door het zware beuken tegen de wind en het ontmoedigende van de voorbijrijdende elektriche fietsers, was onze motivatie voor de geplande grotere toer fel gedaald. Maar eens tussen de bomen waar je minder last had van tegenwind ging het vlot en hebben we met veel plezier rondgereden.

Misschien dat Covid ons in beweging hield, want het hing daar vol met deze grote aandacht trekkende borden, stilstaan is mondmasker aan. Nu het was daar groot en rustig genoeg, je kwam zelden in de buurt van iemand en die was dan nog steeds op een meer dan genoeg grote afstand.

Op het einde van onze fietstrip passeerden we nog eens langs het hoog tussen de bomen parcours, en we zijn er nog 2 keer over gereden. Dus een aanrader voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *