Keukenhof en de tulpvelden

geplaatst in: Europa, Nederland | 0

 

Ik ken het begrip Keukenhof in Nederland al heel mijn leven, maar altijd had ik dat geassocieerd met een soort tentoonstelling van bloemen in één of ander grote expo hal. Tot ik enige tijd geleden op een affiche van 100 plaatsen te bezichtigen, de tulpvelden van Nederland zag staan. Nieuwsgierig zocht ik dit op en kwam tot de conclusie dat dit wel de moeite leek om een te bezoeken.

Keukenhof gaat door in een groot park in Lisse een stad in Zuid-Holland, tussen Den haag en Amsterdam. En daar rond liggen de enorme bloemenvelden.

De eerste dag hebben we rondgereden op zoek naar de Tulpenvelden, en die zijn er in overvloed. Het zijn wel niet alleen Tulpen en zijn ook Hyacinten en krokussen in alle kleuren e geuren. En we zijn niet alleen natuurlijk, met fietsen en auto’s wordt er gretig rondgereden.

Het is een lust voor het oog, een pallet van allerhande kleuren, rood, paars roos, geel, wit enz. Ook de Aziaten hebben de velden ontdekt, je vind ze overal tussen de bloemen en maar gretig foto’s maken. Maar we zijn geen haar beter, we maken ook massaal foto’s.

Dag twee zijn we dan naar het park van Keukenhof gegaan, hier zijn er nog meer mensen en nog meer verschillende nationaliteiten, de hele wereld lijkt daar verzamelend. Nu weet je waarom dit op de lijst van 100 plaatsen die je moet zien. Ondanks het vele volk kan je er toch nog gezellig wandelen.

Hier zijn nog meer bloemen verzameld, je ziet alle soorten tulpen die er bestaan en dat zijn er veel. In het park staan ook de typische Nederlandse taferelen opgesteld, een molen een bootje in een beek, een klompenmaker een romantisch prieeltje en ga zo maar door, als je een Nederlands cliché kent het zal er wel staan. Daar tussen kan dan iedereen gaan poseren om een foto te laten maken, hier is het aanschuiven. Het zijn voornamelijk de buitenlandse toeristen die hier gretig gebruik van maken. Ik ben ook wel een buitenlandse toerist, maar hier heb ik wel voor gepast.

 

 

Wat me wel aanlokkelijk leek was het varen met de fluisterboten langs de bloemenvelden. Hier moest natuurlijk extra voor betaald worden, maar vrijgevig als ik ben heb ik de 8 euro met plezier betaald. Het zijn laag platbodem boten, elektrisch aangedreven om de stilte te kunnen beleven. Dit is dan wel buiten de passagiers gerekend. Wenende kinderen, toeristen die opgewonden worden als ze een vogel zien, of alles wat ze zagen luid te beschrijven. Maar we kwamen voor de bloemenvelden dus dat lawaai namen we erbij, het enige nadeel was, die boten zijn laag en varen rustig laag naast de bloemenvelden, wat dus wil zeggen de slechts mogelijke positie om de bloemen te zien. Op het einde kwam een drone overgevlogen, ik denk dat ze dat ook niet hadden gezien, want deze werd fel gefotografeerd en gefilmd, alsof het één of andere exotische vogel was. Zoals je al hebt begrepen die fluister boottocht niet echt een aanrader.

Keukenhof bezoeken is anders echt wel leuk, het is een bezoek waard, zeker de bloemenvelden. Dat het nu op de lijst van niet te missen bezienswaardigheden moet staan lijkt mij wat overdreven. Maar het heeft alleszins internationale uitstraling, dit kan je merken aan de vele nationaliteiten die hier op bezoek komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *