Mont-Saint-Aubert (Doornik)

geplaatst in: België, Europa | 0

Rond de heuvel

De heuvel Mont-Saint-Aubert is een bosrijke plek niet ver van Doornik en daar gaan we een wandeling doen. Er zijn in de buurt enkele bewegwijzerde wandelingen, we kiezen er één die ons rond de heuvel brengt. Boven op de heuvel is er bos, maar na enige tijd is het gedaan met het bos, en kom je op het vlakke land van Wallonië. Dit hadden we niet verwacht, we associëren Wallonië toch altijd met bergen en bossen. Maar hier in deze streek van de provincie Henegouwen zijn die er minder. Dit maakt het niet minder leuk natuurlijk. Gelukkig is de hittegolf gedaan en is het aangenaam om in de open vlakte te wandelen.

We passeren langs 2 eenzame fruitbomen, een appel en een perenboom. Niet het mooiste fruit dat ik ook heb gezien en de zin om er eentje van te eten is klein, maar op de foto mogen ze.

In de verte zien we de heuvel met de kerk waar we vandaan komen en in een boog rondwandelen en waar we terug naartoe moeten.

En overal langs Belgische wegen komen we een kapelletje tegen.

Daarvoor is het goed dat er uitgestippelde wandelwegen zijn, anders zou ik waarschijnlijk niet dit pad (foto hierboven) zijn ingewandeld.

Als we tegen het einde van de wandeling, de heuvel terug opwandelen en dus het bos intrekken, begint het te regenen. Eerste denken we nog, dat we geluk hebben dat we al in het bos zijn, maar het wordt een stevige regenbui. Op een korte tijd veranderd het pad is een modderweg waar het water in beken naar beneden stroomt. Misschien niet echt zichtbaar op de foto’s hieronder, maar het een slipperige en modderige boel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *