Nationaal Park Hoge Kempen

geplaatst in: België, Europa | 0

We verblijven voor een midweek in Landal vakantiepark in Zutendaal, dit ligt net naast het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit Nationale park ligt in de provincie Limburg en strekt zich uit over verschillende steden zoals Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik en nog enkele andere steden. Het is dus enorm groot, zo’n 12000 ha.

In dit grote mooie Nationale park, zijn er prachtige wandelingen door bossen en heide. Alle mooi bewegwijzerd, allen met een verschillend logo. Wij zijn voor de gele zeshoek gegaan, een wandeling van een kleine 6 km, grotendeels door het heidevelden. Het is nog steeds heel warm tot 30 graden, door te kiezen voor de open vlakte van de heidevelden, kunnen we ons als moedige wandelaars beschouwen.

De Limburgse kempen is gekend voor zijn mooie heide velden, we hebben voor een wandeling gekozen die grotendeels door heide velden gaat. Dit heeft natuurlijk het nadeel dat er minder schaduw plekken zijn, onder elke boom verpozen we, om even te ontsnappen aan deze verzengende hitte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *