Van West vlaanderen naar Henegouwen

geplaatst in: België, Europa | 0

Zelfs in ons hotel in Ieper vind je de eerste wereldoorlog terug. Er is daar een klein museum met allerhande oorlogspullen.

Er is ook een opvallende collectie van politiehelmen. Het zijn grotendeels Britse politie helmen, de 2 bovenaan zijn Australische en links nog ééntje van Nieuw-Zeeland.

De Druppel

Onderweg naar onze volgende verblijfplaats, passeren we nog langs enkele kunstwerken van Contrei Live.

Het kunstwerk de druppel staat in Wervik, het is een piramide van 165 emmers. Bij regenweer zou dit een soort fontein zijn, een cascade van water van de bovenste emmer naar beneden. Met deze droge dagen zullen we hier niet veel van zien.

Het is leuk gevonden, maar ik vind het niet zo’n geweldig kunstwerk. Het oogt nogal klein op dit groot veld.

Wervik ligt net op de grens met Frankrijk. De Leie vormt hier een natuurlijke grens. Via deze brug kunnen we Frankrijk binnen rijden, maar daar hebben we geen behoeft aan.

EntrΦphi

In Menen niet ver van Wervik staat er nog een kunstwerk, EntrΦphi. Het is een autonome biotoop op het water, een luchtzuiveringsstation dat dient als boodschap dat we hiervan niet afhankelijk willen worden om schone lucht te ademen. Het is een belangrijke boodschap, maar ik wordt toch niet wild van het werk zelf.

Menen zoals Wervik liggen op de grens met Frankrijk, en ook dit kunstwerk staat net aan de grens. Ook hier is een brug waarmee we in Frankrijk geraken, nu hebben we ze wel eens overgestoken, en een korte wandeling op Franse bodem gedaan.

Met een zicht op het kunstwerk zitten er 3 vissers rustig te turen naar hun dobber, hopend op een vis. Het is nog altijd heet hopelijk is er wat verkoeling onder hun parasol. De enige vissen die ik hen heb zien bovenhalen waren kleintjes, die ze mooi terug te water lieten.

Mont-Saint-Aubert (Doornik)

We logeren in Mont-Saint-Aubert, een dorpje in de buurt van Doornik. Het ligt op een heuvel van 145m. Boven op de heuvel staat en kerk en daarnaast ons hotel.

Vanuit onze kamer hebben we een prachtig zicht op de vallei rondom Mont-Saint-Aubert, hieronder een aantal foto’s onder verschillende omstandigheden.

We doen nog een korte wandeling in de bossen rond ons hotel. We horen constant getik en merken een specht op die met zijn snavel zit te tikken tegen een boom. Ik denk dat hij een noot probeert te breken. Ik denk dat het een specht is, het is de enige vogel die ik ken die zo met zijn snavel op een boom tikt.

Ook deze opmerkelijke uitgeholde boom trekt onze aandacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *