Zurich

geplaatst in: Europa, Zwitserland | 1

Zurich is een heel mooie stad, en heel proper, zeker als je het vergelijkt met Frankfurt, waar we gisteren hebben overnacht. We zijn hier maar kort, het is een tussenstop op onze interrail reis naar ItaIië. We doen een wandeling naar het Zurich meer, en door de oude stad.

Het Zurich meer is enorm groot, en ligt prachtig tussen de heuvels rond Zurich. Het meer heeft een omtrek van 87km, dus geen klein meer.

Er staat aan de rand van het meer een standbeeld, Ganymed-Skulptur, dit stelt de zoon (Ganymed) van Zeus voor, die de Olympus berg moest opgaan, de arend heeft hem erheen gebracht. Nu wat de link is met het meer, zou ik niet weten. Toch een beetje Griekse Mythologie bijgebracht.

Er zit ook een hele kolonie Zwanen op dit meer, ze komen allemaal aan de kant om eten te bedelen.

Aan de oever van het meer is er een wandelpromenade met zitbanken, waar er van de eerste zonnestralen van de lente kan worden genoten.

Het witte gebouw in de achtergrond, is de opera van Zurich. Voor de opera is een groot plein, waar kris kras door elkaar stoelen staan, waar je ontspannen de gezellige sfeer kan opsnuiven, die toch wel in Zurich rondhangt. Ook de mooie fontein staat op dit plein.

Dan wandelen we terug richting ons hotel, door de oude stad, de 2 torens van de Grossmünster kathedraal, toornen boven de stad uit.

De typische huizen die in Zwitserse steden kan vinden, altijd pittoresk en zeker als de tram er doorrijd.

Vanop één van de vele bruggen over de rivier Limmat, die door Zurich stroomt, heb je een prachtig zicht op de toren van de Fraumünster kerk, en op de toren van de St. Peter kerk foto hieronder.

Als je dan je hoofd draait, zie je nog eens de prachtig Grossmünster kathedraal, die oprijst achter de mooie herenhuizen. Het is een mooie aangenamen stad om door te wandelen.

We wandelen verder door de stad, waar we dit beeld van een neushoorn tegenkomen. Wat de bedoeling ervan is, weet ik niet, maar het is best een mooi beeld.

’s Avonds wandelen we nog even langs het station, waar we de volgende morgen gaan vertrekken richting Italië. Het station heeft een overdreven grote inkomhal, die geen functie meer heeft, onder het station is er een heel winkelcomplex, met winkeltjes die waarschijnlijk vroeger hierboven waren.

Er hangt in deze enorme hal, wel een prachtig beeld van kunstenares Niki de Saint Phalle.

De volgende morgen zijn we dan per trein vertrokken richting Italië. Het Zwitsers landschap dat we doorkruisen is indrukwekkend. Met een simpel maar duur ontbijtje, is het lekker genieten van het uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *