Dieppe

geplaatst in: Frankrijk, Mensil-Val | 0

DSC03158bew
De zon was vandaag van de partij, een blauwe lucht met schapenwolkjes. Voor ons ontbijt moesten we nog wat inkopen doen, hiervoor gingen we naar een buurtwinkel, kruidenier café en tabakswinkel in één, maar wel aparte kassa’s. Kocht je iets in de kruidenier, kwam de verkoper van achter de kassa in de tabakswinkel om aan de kruidenierskassa af te rekenen, zo jongleerde hij van kassa naar kassa. Dit soort winkels kom je nog alleen op vakantie tegen.DSC03197bew

Na ons ontbijt zijn we naar Dieppe vertrokken, nog een grotere kuststad in Normandië. We kuieren langs de haven, het strand en de binnenstad om dan weer op een terras te belanden. Toch straf dat je na 3 dagen en uren van praten nog niet bent uitgepraat. De uren op het terras vlogen weer voorbij.

Dieppe is weerom een leuke stad. Het heeft een mooi kiezelstrand, waarschijnlijk wel lastig om op te zitten. Er staat hier ook een robuuste houten pier waar de golven goed kunnen tegen aan bonken. Op het einde van het strand duiken de hoge kliffen weer op, dit blijft toch een mooi natuurfenomeen.

DSC03180bew Op het terras waren we getuigen van een bizar Frans fenomeen, waarschijnlijk meer een probleem met mijn gedachtegoed maar niettemin ik vind het bizar. Namelijk het geven van 2 kussen op de wang, dit bij elke ontmoeting, zowel bij het toekomen als bij het weggaan. Het kussen verloopt ook al zo bizar, de kaken worden tegen elkaar gezet en de mond maakt een kusgebaar in de lucht, geen lip raakt de wang, dit dan op beide kaken. Zo gaat iedereen de tafelgenoten af, sommigen zijn aan het telefoneren terwijl ze hun ronde doen.

Tijd voor ons avondeten, weerom Eric kent de stad en weet waarde goede restaurants zijn. Hij was ons al een tijd aan het warm maken om naar een visrestaurant te gaan, hier had hij toch al zo lekker gegeten. Aangekomen aan dat restaurant bleek het gesloten, we hadden nog even hoop, het zou om 18 u open gaan. Het was bijna 18u en dus dachten even wachten, toch zonder succes, het ging niet open. We zijn dan op een ander terras neer gedoken en daar was het ook lekker.

Onze laatste avond nog gezellig doorgebracht in het villa Le Pensee. Het was een geweldig lang weekend. Morgen terug naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *