Naar Lens

geplaatst in: Frankrijk, Metz naar Duinkerke | 0

DSC02887 Een tocht van 150 km vandaag, we zijn terug voor de panoramische route gegaan. Deze keer heeft de gps ons niet in de steek gelaten, dadelijk gaf hij de gewilde route. De blijven wijds en glooiend met een mooie schakering van groen en bruin maar uiteindelijk is het allemaal hetzelfde, je raakt erop uitgekeken. Het  slechte weer van vandaag kan natuurlijk ook wel zorgen voor een mindere interesse voor het landschap. Het viel er wel niet uit in bakken vandaag, het was meer een miezer regen.

Het vinden van ons hotel was lastiger, het lag in een immens commercieel centrum een kleine 10km buiten Lens. We hebben een tijd moeten rondtoeren om het te vinden, je kan er maar in één bepaalde rijrichting geraken, en het is niet duidelijk aangegeven. Het is een typisch doorreishotel, praktisch en proper maar niet dadelijk uitnodigend om enkele dagen te blijven.

Het doel van deze bestemming was het Louvre-Lens museum, dit is een bijhuis van het grotere Louvre in Parijs. Dit zou na Parijs het meest bezochte museum van Frankrijk zijn, dat kan kloppen want op een woensdag na 16uur was daar nog veel volk aanwezig. Het museum ligt in het centrum van Lens, er is genoeg parking voorzien maar om daar te raken, is het een kluwen tussen woonwijken.

Het museum is orgineel opgebouwd, het is een grote zaal, waar de werken chronologisch in tijd zijn opgesteld. Het begint in 3000 BC en eindigd in 1850. Je wandelt tussen de werken en je ziet de evolutie in de kunst, een leuk concept. Ze zijn ook op de Vlamingen gericht, de uitleg bij de werken staan ook in het Nederlands, iets wat we niet gewoon buiten België( behalve Nederland natuurlijk).

Voor het avondeten zijn we weer exotisch gegaan, Zwitsers , eten met heel veel kaas. Het was eens wat anders, moeilijk te zeggen dat het voor herhaling vatbaar is, misschien in Zwitserland zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *