Onze broeken blijven half droog.

geplaatst in: Frankrijk, Mensil-Val | 0

 

DSC03095We werden wakker met regen,  het word een natte dag. Eric heeft eitjes gebakken en met enkele baguettes  hebben we deze smakelijk opgegeten. Het was een gezellig boel aan tafel maar buiten bleef de regen neervallen. Soms kwamen er hoopvolle opklaringen maar die waren sneller weg dan ze gekomen waren.

Ondertussen was het al 2 uur, in één van de opklaringen besloten we om een wandeltocht langs de kliffen naar Treport te ondernemen een iets grotere kuststad,  5 km van Mensil-Val.  We hadden ons goed met regenjassen en petten ingepakt en zijn dan aan onze tocht begonnen. Het eerste probleem was het vinden van het wandelpad op de kliffen. Na lang zoeken kwamen we tot de constatatie dat de weg was afgesloten, wegens het afbrokkelen van de kliffen en dus de veiligheid in het gedrag kwam. Avonturiers als we zijn, besloten we dan langs de weg naar Treport te wandelen. De wind was fel maar in onze rug, dit zorgde voor een goede drive in onze tocht. Halverwege begon het te gieten, niet zomaar een regenbui, maar een stevige storm. Door de hevige rugwind, werd onze achterkant doornat. Terugkeren was geen optie, dan zou onze voorkant toch ook maar nat worden en de gedachte dat al die regen recht in ons gezicht zou komen , sprak ons ook al niet aan. We zijn toen dapper verder gestapt, met de optimistische gedachte dat onze broeken niet half nat waren maar half droog.

Als we dichter bij Treport kwamen, stopte het met regenen. Er was daar een uitkijkplatform met een mooi zicht op Treport. Een trap bracht ons naar het toeristische hart van Treport. Hier zijn vele cafés en restaurants, op één van deze terrassen hebben we ons neergevleid. 2 uur later kregen we honger en gingen we op zoek naar een goed restaurant, dit was niet zo moeilijk, Eric kent de buurt hier en bracht ons naar een aangenaam restaurant.

DSC03120bew Ondertussen was het al 9 uur ’s avonds en zijn we aan onze terugtocht begonnen, dit was toch nog een tocht van 5 km op een onverlichte weg, waar de nodige auto’s passeerden.  Om terug boven op de kliffen te geraken hebben we de funiculare genomen, deze is gratis en fantastische om doen.  De tocht langs de donkere weg had wel iets dreigend, regen is gelukkig uitgebleven, en in de donkere lucht kwamen er soms nog gaten, waar de laatste daglicht in was te zien,  dit gaf  een feeëriek beeld. Als er een auto aankwam, gebruikten we de verlichting van onze gsm om de bestuurder op onze aanwezigheid attent te maken. We zijn heelhuids aangekomen het zal dus hebben geholpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *