Van Lille naar Monaco

geplaatst in: Europa, Frankrijk | 2

We trekken naar het zuiden, we doen dit in 2 etappes, eerst van Lille naar Parijs, en dan van Parijs via Nice naar Monaco.

In Lille station komt onze trein op tijd het station binnen gereden, we gaan met de TGV natuurlijk. Ondanks dat je alleen op de trein mag als je een zitplaats hebt gereserveerd, staan ze toch te drummen om op te stappen. De uitstappers krijgen niet veel passeer ruimte.

Gare de Lyon

Na eer rit van anderhalf uur zijn we in Parijs, we komen aan in de Gare Du Nord, maar om naar het zuiden ver te reizen, moeten we naar de Gare Du Lyon, dit doen we per metro.

We doen de trip in 2 dagen, en hebben een hotel naast het station gekozen, zodat we morgenvroeg, zonder veel gedoe kunnen vertrekken. De Gare Du Lyon is wel een mooie station, ze zijn het nog wel aan het restaureren, maar je kan toch al goed de grootsheid van het station zien.

Het is wel een koude maar zonnige dag, we doen een wandeling in de plantentuin die niet ver van het hotel ligt. Het is een grote tuin, met enorme Serre’s en zelfs een dierentuin. Als deze tuin in het voorjaar in bloei staat, zal het hier wel prachtig zijn, nu is het een mooie locatie voor een winterwandeling.

Na een nachtje rust, is het tijd om naar het zuiden te trekken, weer met de TGV natuurlijk. Dit vliegt tegen een snelheid van 300km/u naar het zuiden. Het is wel een trip van 6u.

In Nice stappen we over op een lokale trein, die ons naar Monaco brengt, we kunnen al genieten van de prachtige Côte d’Azur. Alleen spijtig dat het bewolkt is, soms komt de blauwe lucht eens piepen, maar het azuur blauw zal niet voor vandaag zijn.

Monaco

Monaco is op een rots gebouwd en het station ligt in die rots. Het is wel indrukkend groot, vandaar moeten we met een lift en nog wat roltrappen naar de uitgang, want ons hotel ligt wat hoger.

We doen nog een avondwandeling langs één van de havens, ze hebben er hier een aantal, voor al die rijken een plaatje te geven voor hun jacht. Maar het is toch wel indrukwekkend al die appartementen tegen de rots opgebouwd, en aan de vele kranen te zien, zijn ze er nog aan het bijbouwen.

Dit kerkje staat er zo vredig bij, tussen de al die blokken.

En daarboven woont Prins Albert de tweede, maar hij zal moeten wachten tot morgen dat ik hem kom bezoeken. Deze avond zie ik de klim naar boven niet meer zitten.

2 Responses

  1. Annie

    Na jullie reis naar het Noorden nu eens naar warmere oorden? Ik vind het tof al uw verslagen te lezen. Maar je hebt zoveel verlof, ben je misschien al op pensioen? Groetjes aan Linda van Annie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.