I love  Hungary in the rain

geplaatst in: Hongarije | 0

 

DSC04323We staan op met regen, het weerbericht geeft de hele dag regen. Dit weer doet mij denken aan de film “Midnight in Paris” het hoofdpersonage zegt daar altijd “I love paris in the rain”. Ik hou deze leuze ook aan “ I love  Hungary in the rain” ,  we gaan de streek verkennen in de regen.  Aan de receptie heb ik om een paraplu gevraagd, dit hadden door gebrek aan bagageruimte  thuis gelaten.

Zoals ik al zei, we zitten in het premium deel van het hotel en in de ontbijtruimte is weinig volk. Wat op zich wel goed is, het is rustig en aangenaam. Het is een ontbijtbuffet, er staan daar 3 blinkende bakken waar meestal het spek eieren en andere lekkers word warm gehouden. Het was wel even een teleurstelling als ik zo’n bak open deed, ze waren leeg. Ik verheugde mij zo op de spek en eieren. Dan maar wat croissants en confituur genomen. Aan tafel merkte we dat er een menu opstond, met hierin een lijst van warme gerechten die we konden bestellen. Mijn wereld begon weer wat kleur te krijgen, niet buiten natuurlijk, daar viel de regen nog in bakken naar beneden. We hebben dan nog een flinke portie spek met eieren besteld.

DSC04350Na een stevig ontbijt was het tijd om de regen te trotseren en de omgeving te gaan verkenen. Het hotel had maar één paraplu meer, vermits we met 4 waren heb ik nog een paraplu gekocht. Hier in tegenstelling met Boedapest, merk je wel dat alles goedkoper is dan in België. Eerst zijn we eens naar de haven gegaan, het is maar een kleine haven, er is daar een pier waar je op kan wandelen en daar hebt je een mooi zicht  over het Balatonmeer.  Dan zijn we naar het centrum gegaan, daar staat een mooie oude watertoren, die is omgevormd tot een toeristische attractie. We besloten eens naar boven te gaan, na het betalen van inkom namen we de lift naar de top van de 44m hoge toren. Daarboven was er tot onze verassing een  panoramabar. Hier kon je lekkere taartjes eten. We hebben ons daar neergezet en een taartje besteld. De bar draait rond, terwijl je van je taart en drankje geniet, veranderd het panorama constant. Het zicht naar benden was geweldig maar van het meer konden we niet veel zien, teveel regen.

Op onze terugweg moesten we een spoorweg over, juist als we aan de overweg kwamen, ging deze naar benden. Er moest een goederen trein passeren, deze ging tergend traag. Op het moment dat de locomotief aan de overweg komt, stopt deze en blijft daar gezellig  10 minuten staan, daar liep een reeks spoorwegarbeiders langs maar niemand leek zich er iets van aan te trekken. Er begonnen al voetgangers, voornamelijk Hongaarse jongeren, tussen de trein over te steken, sommige met hun fiets. Wij en de andere toeristen vonden dit toch nogal gevaarlijk. Waarschijnlijk zijn ze zo’n zaken gewoon in Hongarije, geen enkele chauffeur leek zich druk te maken. Als de voetgangers tussen de stilstaande trein jongleerden, maakte niet één spoorwegarbeider daar een opmerking over.

De rest van de namiddag hebben we doorgebracht in de wellnes met zijn 12 sauna’s. Er staat hier ook iets speciaal, het lijkt een simulatie van het regenwoud denk ik. Je staat in iets wat op de stenen douchecabine lijkt en boven je hangt een rare plaat. Als je daaronder gaat staan, beginnen er vogels te fluiten en lichtjes te knipperen en plots steekt daar een regenvlaag op, hard zacht warm koud, er komen nog wat bliksemschichten( simulatie  met wit licht natuurlijk), dan wat damp en zo gaat dat maar door, het is een erg leuk speeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *