Met den Aldi(Ryanair) naar Budapest(Hongarije)

geplaatst in: Hongarije | 0

Onze vlucht vertrok laat, om 21u10. Wij in volle spits via Brussel naar Charleroi.  Rond Brussel hebben we een lange tijd in file gestaan, het is haast niet te geloven dat er mensen zijn die dit elke dag moeten doen, om op hun werk te geraken. We zijn wel ruimschoots op tijd aangekomen, een uurtje te vroeg.

We hadden alleen maar handbagage mee, ik heb koffers die de perfecte afmeting hebben om handbagage te zijn.  Bleek dat het een volle vlucht was en er mochten maar 90 mensen hun koffer meenemen als handbagage. Wij waren even naar de shop gegaan en kwamen dus te laat om bij de eerste 90 te zijn. Onze bagage had al een geel label gekregen, het moest in de bagage ruimte. Dit was wel knap lastig, al mijn waardevolle spullen  en mijn entertainment voor aan boord, zaten daarin. Ik heb dan al het belangrijke overgeladen in een rugzak. Uiteindelijk was het wel handiger zonder valies in de vliegtuig.

In het vliegtuig zaten een massa jonge studenten, waarschijnlijk juist hun herexamen afgelegd en nu nog rap een reisje meepikken voor dat de studies terug beginnen.  Sommige vlogen waarschijnlijk voor de eerste keer, ze hadden nog niet door dat eten en drinken duur is bij ryanair. Ze keken verwonderd naar de kleine blikjes frisdrank waarze  redelijk wat euro’s voor moesten betalen. Ook heb je de nodige roepers,  ik vrees dat zij nood hebben aan aandacht.

Na 2 uur vliegen landen we veilig en wel in Boedapest, het ondertussen al na 11u ‘s avonds. We dan een taxi naar ons hotel genomen. Om tegen te gaan dat illegale taxi’s klanten afpikken, is er in de luchthaven een goed systeem bedacht. Je moet naar het taxiloket gaan, melden naar waar je wil, zij geven je een ticket met het  taxinummer en de nummerplaat op, alsook de richtprijs. Zo weet je zeker dat je in een erkende taxi stapt en niet zal worden opgelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *