The Golden Circle

geplaatst in: IJsland | 1

Vandaag stond “The Golden Circle” op het programma, dit klinkt wel een beetje vies maar het is een bekende rondrit (toch bij de IJsland reizigers) die ons bij de waarschijnlijk bekendste bezienswaardigheden van IJsland van brengt. Een waterval, een geiser en een natuurpark.

DSC09300

Er was minder wind, en dus voelde het ook minder koud. Toch zijn mutsen en sjaals geen overbodige luxe. Het weer is IJsland is heel wisselvallig, een weerman in IJsland lijkt het gemakkelijkste beroep ter wereld, je kan elke dag hetzelfde zeggen en je hebt nog gelijk ook. Regen zon opklaringen bewolkt alles komen we tegen.

Met de auto uit de stad raken was iets lastiger dan gedacht, na wat zoekwerk en rondrijden zijn we toch op de ringweg geraakt en konden we naar onze eerste bestemming rijden, de geyser  Strokkur, dit was een tocht van 120 km. Je merkt dadelijk dat je de juiste de bestemming hebt bereikt, uit de grond komt overal stoom en je ruikt dadelijk de geur van zwavel.

DSC09307

De geyser  stuwt om de 4 tot 8 minuten waterstraal omhoog, dit is indrukwekkend. Het wachten om een foto te nemen is wel het lastigste, de straal is vlug weg, je mag niet even wegkijken of je kan terug beginnen wachten. Je staat daar niet allen met je fototoestel in de aanslag, er is volk genoeg en dit is nog geen hoogseizoen dan zal je moeten vechten voor een plaats aan de geyser.

DSC09375

Daarna was de waterval Gullfoss aan de beurt, ook weer de moeite. Een waterval is altijd leuk om zien, bij zo’n enorme watervallen vraag ik mij altijd af vanwaar dat water blijft komen.

DSC09483DSC09493

Hier kom ik het eerste openbaar toilet tegen waar je met een visa kaart kan betalen om je ding te doen.

 

 

 

 

Dan naar de laatste bestemming van de dag het natuurpark Þingvellir, het park is immens groot. Hier is ook de plek waar de Amerikaans en Europese platen langzaam uiteen drijven. Dit kan je goed zien, je kan er zelfs doorwandelen.

DSC09545

  1. Sven

    Mooie natuurfoto’s. Ziet er fijn (en koud) uit daar. 😉
    Nog veel plezier daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *