Firenze, aangekomen

geplaatst in: Europa, Italië | 0

We reizen verder, nu terug richting het noorden van Italië, we gaan naar Firenze. Dit doen we met de Italiaanse hoge snelheid trein de Frecciarossa, soms halen we snelheden van 300 km/u. Het is een aangename rit, we reizen eerste klas, dan wordt je extra verwend, met een koekje en een drankje.

We zijn zon 14u in Firenze, we hebben dus de tijd om de stad al wat te verkennen. We wandelen langs de rivier, de Arno, naar de beroemde brug, Ponte Vecchio. De stroming op de Arno is wel stevig, je hoort wel van een groot water tekort in Italië, maar hier lijkt het mee te vallen. Al kan het zijn dat de waterstand normaal hoger zou moeten zijn.

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is één van de beroemdste bruggen van Italië, ze dateert vanuit de de middeleeuwen, ze is geopend in 1345 en is 95m lang. Op de brug zijn tal van winkeltjes, die vroeger waarschijnlijk heel divers waren, maar tegenwoordig enkel nog juwelier winkels zijn.

Piazza della Signoria

De Piazza della Signoria, is een beroemd plein in Firenze, waar dit mooi gebouw Palazzo Vecchio zich bevind. Er staan hier ook een tal van prachtige beelden die in feite alle kopieën zijn, de originelen bevinden zich in de museums van Firenze. Ondanks dat het kopiëren zijn, ogen ze toch prachtig. Zeker het beeld, de David van Michelangelo, staat hier prachtig, 2de foto hieronder. Op de eerste foto hieronder, staat het beeld, de verkrachting van de vrouw Sabine, niet het meest leuke onderwerp, maar een prachtig beeld.

Neptunusfontein

Deze Neptunus fontein staat ook op het plein Piazza della Signoria, dit is majestueus. Neptunus hoog op zijn sokkel, die kijkt over zijn onderdanen. Hier weet ik niet of het de originele beelden zijn, niettemin prachtig.

Piazza del Duomo

Wederom zo’n prachtig plein, het plein met zoals de naam het zegt, de Dom van Firenze staat, die dit plein domineert. De Dom is van buiten fantastisch mooi, een aparte gevel, met minutieus uitgewerkte beelden en ornamenten, in een overwegend witte kleur.

De enorme beltoren, die naast de kathedraal staat, is ook indrukwekkend. De koepel op de Dom, kan je ook bezoeken en tot boven in dak geraken, zodat je een mooi uitzicht hebt op de stad. Dit hebben we enkele jaren geleden al eens gedaan, toen hebben we er lang voor aangeschoven, het is de moeite waard, maar ik ga er niet meer voor aanschuiven.

Voor de Dom hebben we nog het Baptisterium, foto hieronder. ook een mooi gebouw, maar om hier binnen te geraken, had ik tickets op voorhand moeten bestellen, want alle tijdsloten waren volzet.

Onze eerste dag Firenze zit erop, morgen gaan we naar het origineel beeld David van Michelangelo bekijken, hier hebben we al wel tickets gekocht, en zou dus moeten lukken om binnen te geraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *