Rotterdam

geplaatst in: Nederland, WK Short Track 2017 Rotterdam | 0

Sinds enkele jaren hebben we er de  gewoonte van gemaakt om elk jaar een wk van  een wintersport bij te wonen. Dit jaar hebben we voor het WK shorttrack gekozen, in feite het WK snelschaatsen.  Dit is in Rotterdam, dus bij de deur.We hebben er dan ineens een citytrip van gemaakt.

We zijn met de trein gegaan, een plezierig vervoermiddel als er niet teveel jengelende kinderen of mp3 luisterende doven op zitten. Het bleef bij één jengelend kind, en één dove mp3 luisteraar.

In Rotterdam aangekomen hadden we ons voorgenomen om een Rotterdam welcome card aan te schaffen voor 3 dagen zo konden we dan 3 dagen rondtoeren met het openbare vervoer en nog een reeks kortingen op museums en andere bezienswaardigheden. In de dienst van toerisme hadden ze maar 1 welcome card meer, en we hadden er 4 nodig. Een Duitse had er zojuist 12 komen kopen, leuke uitvlucht maar daar kopen we niets mee. ze hadden wel een oplossing we konden de metro nemen tot aan de volgende dienst van toerisme daar hadden ze er nog genoeg. Deze rit kost dan wel 3 euro, ik zal er niet fait van gaan maar zo gaat het effect van zo’n welcome kaart wel verloren, Hollandse wijsheid denk ik.

Ons hotel was maar 2km van het station, we hebben er een wandeling van gemaakt. En dit was een goede zet, we werden  direct overweldigd door de vele mooie moderne gebouwen. Zeker het station gebouw is mooi.

Na te hebben ingecheckt zijn we naar die andere dienst van toerisme gegaan en hebben we een  Rotterdam welcome card van 2 dagen gekocht, doordat we naar het hotel zijn gewandeld moeten vandaag geen metro of tram meer gebruiken, dus door de Hollandse wijsheid hebben we geld gewonnen.

We zijn daarna naar de markthal gegaan, een imposant moderne markthal. Het is er vol met winkels voornamelijk voedingswinkels, vele eetstandjes en restaurants. Op het plafond staan kleurrijke tekeningen, een enorm aangename plek.

In de buurt staan ook nog de kubus woningen, een special soort woningen ik denk dat dit een concept is van uit de jaren 70. Dat het makkelijk wonen is vraag ik mij af. Je kan er één bezoeken, misschien iets voor de komende dagen.

Vanuit onze hotelkamer hebben we een prachtig zicht op de Erasmus brug.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *