New York op verkenning

geplaatst in: New York, Noord Amerika | 0

Om onze eerste indrukken van New York op te doen, leek het ons leuk om een boottocht rond Manhattan te doen.

Dit gingen we doen met de rederij de Circle-Line, om daar te geraken namen we de bus, om zeker te zijn dat we de juiste bus namen, vroeg ik aan de chauffeur, een vriendelijke rondborstige dame, of dit de juiste bus was. Zij heel behulpzaam en zei dat ze zou melden als we moesten afstappen. Ik had ongeveer een idee waar we moesten afstappen en toen ik aanstalten maakte om af te stappen, kreeg ik onder mijn voeten van haar, met de melding “ ik had toch gezegd dat ik zou zeggen wanneer we er zijn”. Ik heb me nederig terug neer gezet en één halte verder mocht ik afstappen en inderdaad recht voor de ingang van de Circle-line.

De boottocht duurde 3uur, het eerste anderhalf uur is leuk maar eens voorbij het gebouw van de UN begon het wel saai te worden. Er is daar wel een soort gids die constant zit te vertellen wat er te zien is, zijn stem weergalmt over heel het schip door de luidsprekers. Maar in de eerste anderhalf uur is het wel indrukwekkend om de skyline van New York te zien.

De toen nog in aanbouw zijn de nieuwe gehouwen van het World Trade Center, de Brooklyn Bridge, de Empire State Building, de Chrysler Building, het Vrijheidsbeeld waar iedereen synchroon foto’s staat van te nemen en ik doe gretig mee, en juist voor het saai word het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties.

Na deze verkwikkende tocht zijn we naar Times Square getrokken, een opwindende plek, hier bruist New York. We hebben daar wat op de trap gezeten, enkele winkels binnen gestapt, hier is alles big bigger biggest, waarom het klein houden als het groot kan zijn. De speelgoedwinkel Toysrus, lijkt meer op een pretpark dan op een winkel. Gelukkig waren mijn kinderen toen al groot, als je hier binnenkomt met jonge kinderen, zal je moeilijk buiten geraken zonder enkele aankopen vrees ik. Het is een plezier om door te wandelen. De M&M store is ook de moeite, buizen van enige meter hoog compleet gevuld met M&M, je kan naar genoegen zaken vullen met M&M’s naar keuze, en ze natuurlijk gaan betalen, de verleiding is enorm.

 

Ze hadden ons verteld dat je onder de trap op Times Square, last minute tickets(dus goedkoper) voor musicals op Broadway kan kopen. We zijn in New York een musical hoort erbij, wij zijn dan maar gaan aanschuiven. Het was de paasperiode, daar hoort de musical Jezus Christ Superstar bij. Er waren nog tickets op heel goede plaatsen, niet goedkoop maar als je de originele prijs kent doen we een koopje. De musical is fantastisch, een perfecte afsluiter van een geweldige eerste dag in New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *