Champagne poel, een waterval en de pacific

geplaatst in: Nieuw Zeeland, Oceanië | 4

 

We trekken verder naar het zuiden, naar Napier zo’n 220 km langs een bergachtige weg. In feite zijn er niet zoveel wegen, er zijn gewoon verbindingswegen tussen de grote steden, verkeerd rijden is moeilijk, als je in de juiste richting bent vertrokken kom je waar je moet zijn. Er zijn natuurlijk nog andere wegen, die gaan dan naar dorpen langs de weg, en in de steden zijn er natuurlijk vele wegen. Maar om van de ene stad naar de andere stad te rijden is er geen alternatief. Weerom zijn we een reeks wegwerkzaamheden tegen gekomen, en dat zorgt wel voor oponthoud, je kan telkens beurtelings doorrijden, er staat een man met een bord GO of STOP. De weg is wel mooi, vele bossen het lijkt een mengeling van onze ardennen en de oostenrijkse bergen.

Wai-O-Tapu

Dit is een park met bubbelende poelen en rokende kraters. Er zijn er hier veel en vele indrukwekkende.

De meest bekendste en ook de mooiste is de champagne poel, zie foto hierboven. Deze heeft een doorsnede van 65m en is 62m diep, dit met een constante temperatuur van 74%, daardoor hangt er constant rook over. Deze poel is constant aan het bubbelen, dit komt door de kooldioxide, en dit is ook de reden van zijn naam, de champagne poel.

Verder zijn er nog vele speciale kraters met opvallende inhoud.

De Ipu, deze poel bevat modder en ruwe aardolie(foto hieronder). Een andere poel de Artist palette, zou constant van kleur veranderen, maar heeft vandaag dan toch alleen de kleuren, licht grijs en donker grijs, niettemin de moeite waard voor een foto( tweede foto hieronder)

En dan op het einde nog de Roto Kariktea, na de champagne poel, de meest speciale, met zijn licht groene kleur een ongelooflijk zicht.

In het park zijn er nog enkele wandelwegen, die je dieper in het park brengen. Het is een tocht met veel klimmen en dalen, door mooi woud, maar je twijfelt toch, was dit wel nodig, het is best vermoeiend dat dalen en stijgen. Maar als je dan op het einde komt en ziet het donker groene Ngakoro meer, ben je best onder de indruk en is het deze tocht waard. Het meer is zo groen door de algenbloei die het hele jaar door bloeit, doordat dit meer wordt aangevuld met de water van de warmwaterbronnen.

Het blijft daar een lust voor het oog, er zijn nog de Sinter terrassen(eerste foto hieronder), De Papa Wera vulkaankrater, op de foto zie je de oesterschelp. Op deze vulkaankrater leeft de Poaka, dit is een steltkluut.

Huku waterval

Onderweg naar Napier komen we ook nog de Huku waterval tegen, dit is de grootste waterval van Nieuw Zeeland. Weerom de moeite waard, de kracht van het water is hier enorm.

Napier aan de Stille Oceaan

Dan ging het in één lijn naar Napier, hier logeren we aan de Stille Ocean, de naam in het engels klinkt toch beter, The Pacific. Dit is de tweede maal in mijn leven dat ik aan de Pacific sta, de vorige keer was aan de andere kant vanuit Peru. Het is niet dat die er anders uitziet dan de atlantische, maar het maakt mij gelukkig om daar nog eens zo bij te staan, je komt er niet elke dag.

4 Responses

 1. Wim

  Hey Rudi, leuk om je verhalen te lezen en te volgen man,
  Als ik je zo op de foto zie blinken: ne gelukkige mens.

  Nog veel plezier, en af en toe ook eens al die achtergelaten bergen werk hier bij ons denken he 🙂 !

 2. Roger en An

  Fantastische beelden waarvan wij de diepgang en ruimte moeilijk kunnen inschatten.
  Kunnen jullie zo gene steltkluut meebrengen voor op onze algenvrije vijver ?

  En blijkbaar rijdt Rudi heel relaxed rond, met zijn linkerarm – vuurrood verbrand – buiten het autoraam.
  Of is dat kleurke van thuis in de hof te werken ?

  • Rudi

   Hey Roger en An
   Ik rijd wel relaxed rond, maar mijn autoraam blijft dicht, airco in de auto he.
   Wel heb ik mij niet ingesmeerd de eerste dag in Rotorua en de UV index is hier erg hoog, dus mijn armen en nek vuurrood.
   Ik heb dus mijn les geleerd en smeer mij nu in met factor 50.
   Groeten Rudi

 3. Annie

  Bericht voor Linda,
  Vandaag was de maandelijkse koffie van K&G, noteer alvast 13/1/2020 om 12h voor ons nieuwjaarsetentje, je zult veel te vertellen hebben. Groetjes Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *