Farmers market en Wine tasting

geplaatst in: Nieuw Zeeland, Oceanië | 4

Op onze tweede dag in Blenheim, nemen Sven en Sophie ons mee naar de Farmers market en op een wijn proeven toer.

Farmers market

De farmers markt is zoals de naam het een beetje zegt, lokale mensen die hun zelfgemaakt spullen voornamelijk etenswaren proberen te verkopen. Het is er een gezellige boel. Er staat daar zelfs een bandje leuke muziek te spelen.

Deze Swiss butcher zijn pensen ruiken zo aanlokkelijk, dat we ze wel moeten proeven. Hier kan je een hotdog eten zonder broodje, dan krijg je het in een bowl met nog een lekkers vettige saus erbovenop. Op een calorie meer zien ze er hier in Nieuw Zeeland niet op, er zijn hier dan ook procentueel dubbel zoveel mensen obese dan in België.

Hieronder een foto van veel geziene vrouwenvormen in Nieuw Zeeland. Kijk ook naar het dametje in het ijskraam karretje

Er staat zelfs een vegetarische beenhouwer, de tofoe koe en het quorn schaap ken ik niet. Flauwe mop ik weet het maar een beenhouwer slacht beesten tot stukken vlees en snijd geen tofoe blokjes in stukken.

Wine tasting

Daarna was het tijd voor onze wine tasting toer, ik weet het, waarom moet dit in het engels, maar zo ver van huis klinkt dat zoveel leuker dan wijnproeven.

We zijn 3 wijngaarden gaan bezoeken, waar we telkens een proeverij van een 5 tal verschillende wijnen deden. De eerste was Mount Riley, deze was op aanraden van mijn collega Toby. En het is een lekkere wijn, ik kon het niet laten om een fles mee te nemen. Die zal België wel niet halen, die drink ik de komende dagen wel op, ergens op mijn terras met een prachtig zicht op de bergen.

Tussen 2 proeverijen hebben we onze lunch genomen. Het is wel niet zonnig, maar aangenaam warm, perfect om buiten op het terras te vertoeven.

Dan was het tijd voor de volgende wijngaard, Villa Maria. Ik drink graag wijn maar ben niet echt een wijnkenner, op zo’n wijntoer leer je de verschillende smaken tussen de druivensoorten kennen. Nu ken ik het verschil tussen een sauvignon, chardonnay en een pinot gris en weet ik dat ik pinot gris het lekkerste vind.

En nu ken ik ook dessertwijnen, tot voor kort was dit een naam dat ik bizar vond. Ik kon een dessert niet met wijn associëren. In Mount Riley was ik al onder de indruk van de dessertwijn, maar die van Villa Maria deed mij glunderen, die smaak was zo fantastisch, ik kreeg een moment van extreem geluk over mij. Ik heb dadelijk een fles gekocht, wel niet goedkoop (nog wel in mijn prijsklasse hoor).

Onze laatste wijngaard was Nautilus, weerom een lekkere wijn maar nu heb ik mij kunnen inhouden en heb geen fles gekocht. Hier kon je een kaasplankje bijnemen, lekker gezellig plezant.

The Wine Station

Als afsluiter zijn we nog naar het wine station van Blenheim geweest. Hier kan je alle wijnen van de regio en nog vele van daarbuiten proeven. Je krijgt een magneetkaart die aan je kredietkaart is gekoppeld en daarmee kan je kleine shotjes of een vol glas tappen naar believen. Naderhand betaal je dan voor wat je hebt gedronken.

Ik heb hier wel geen wijn meer gedronken, die proeverij had mij al voldaan. Maar het is een geweldig concept.

Voor alle duidelijkheid, er stonden tientallen kasten om wijn te tappen.

We zijn door het park terug gewandeld naar huis en hier staan de rozen in volle bloei tijdens de kersttijd.

Maar kerstmis wordt hier zeker niet vergeten, de versierde kerstbomen duiken overal op.

4 Responses

 1. Roger en An

  Hierbij enkele wijnweetjes … to remember !
  – Als de wijn zinkt zwemmen de woorden boven.
  – Klare wijn schenken.
  – Als de wijn is in de Rudi, is de wijsheid in het glas! Hahaha !

 2. Annie

  Wij zitten al een uur te sukkelen om onze kunstkerstboom in een te steken, wat een miserie. Er zijn leukere dingen in de wereld, zoals wijnproeven. Heeft Linda ook zoveel soorten geproefd?

 3. Wim

  Hey Rudy,

  Ideaal! Die fles dessertwijn ruilen voor een doos koekskes!

  Nog veel plezier daar, geniet ervan!

  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *