Onderweg naar Nieuw Zeeland tussenstop Bangkok

geplaatst in: Nieuw Zeeland, Oceanië | 5

We zijn vertrokken voor een trip van 35 dagen naar Nieuw Zeeland, waar we buiten het opsnuiven van de cultuur en het bewonderen van de natuur ook onze zoon Sven en zijn vrouw Sophie gaan bezoeken.

We vliegen met Thai Airways en hebben een tussenstop in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De totale reistijd is 36uur, een eerste vlucht Brussel Bangkok 12u, daarna 12u wachten in Bangkok en dan nog eens 12u Bangkok Auckland.

Op het vliegtuig staat er een camera op de staart, dit beeld kan je bekijken op de tv aan je zetel, dit is wel leuk als je in het midden zit en dus geen venster hebt om de landing te volgen. Je kan zelfs zien als het landingsgestel eruit komt.

We hebben voor de 12u tussenstop een hotelkamer geboekt in het Miracle Hotel in de luchthaven. Hiervoor moesten we de luchthaven niet verlaten, dit leek ons ideaal, geen douane formaliteiten en een verkwikkende rust, tussen 2 lange vluchten. De verkwikkende rust is gelukt, maar eer we aan het hotel geraakten moesten we nog door de transfer zone, en dat was nog een vervelende aangelegenheid.

Daar staan massaal veel mensen voor transitvluchten, transit betekend ook opnieuw handbagage check en bodycheck, en als er dan maar 4 checkcounters zijn, kan je al voorstellen dat het lang zal duren. we hebben er bijna anderhalf uur over gedaan om erdoor te geraken. Voor ons was dat geen probleem, maar er waren vele transit passagiers met maar 2uur overstaptijd, ik vrees dat die toch veel stress zullen hebben gehad.

Deze foto is genomen toen we al bijna een uur stonden aan te schuiven.

Het is wel een enorme grote luchthaven en ziet er heel modern en mooi uit, het contrast met de trieste transfer zone is enorm. Je kan u niet vergissen je merkt dat je in Thailand bent, Tijdens de lange wandeltocht naar het hotel, komen we constant beelden tegen van de Thaise cultuur, altijd leuk.

Het vinden van het hotel was niet gemakkelijk, het is een lange tocht, het ligt aan het compleet andere eind van de luchthaven op het vierde verdiep, en dan moet je ergens achterom. Maar het is toch aangenaam om enkele uren te kunnen slapen in een bed, voordat we aan de volgende vlucht van 12uur beginnen.

Hieronder nog een overzicht van de geplande rondreis.

Onze geplande reisweg

5 Responses

  • Noël Van Grembergen

   Dag Linda en Rudi,
   We zijn blij dat we jullie reisverhaal mee mogen volgen.
   Ongetwijfeld gaan jullie een fantastische reis tegemoet. Zoals je weet Rudi, hebben wij ook een gelijkaardige reis gemaakt in 2005.
   Het zal voor ons dan ook veel herinneringen met zich meebrengen.
   We wensen jullie alvast een goede aankomst toe in Auckland.
   Wat zeker de moeite waard is, is een etentje in het restaurant vd Sky Tower, dit draait 360 graden rond en daar heb je een adembenemend uitzicht over heel de stad.
   Groetjes vanwege Daisy en Noël

   • Rudi

    Hey Noël en Daisy
    Bedankt voor de tip, het is nog even voor we in Auckland zijn, we eindigen onze reis daar.
    Ik heb ondertussen al een tafel gereserveerd, want het ziet er inderdaad prachtig uit.
    Groeten
    Rudi en Linda

 1. Annie

  Hallo Rudi en Linda,
  Normaal zaten we nu ook in Thailand, maar door de problemen met mijn rug hebben we ons reis moeten annuleren.
  Jullie gaan een prachtige reis maken, zover zijn we nooit geraakt. Ik kijk uit naar uw verslagen en zal zo meegenieten.
  Groetjes Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *