Van Bay of Islands naar Auckland

geplaatst in: Nieuw Zeeland, Oceanië | 3

The Boathouse

We nemen afscheid van ons huisje in the Bay of Islands, en vertrekken terug zuidwaarts naar Auckland, waar we het laatste deel van deze 5 weken durende reis gaan beleven. Het was niet het complete huis dat we huurden, enkel de beneden verdieping.

Hundertwasser public toilets

Hier in het noorden heeft de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser een openbaar toilet ontworpen. Het is een beetje een toeristische attractie, maar evengoed een bruikbaar openbaar toilet. Je moet er dan wel bijnemen, dat er mensen binnenkomen om foto’s te nemen, zoals ik ook heb gedaan.

Momenteel is het kerstmis en staat de Nieuw-Zeeland kerstboom in volle bloei. Hier in het noorden komen we die wel niet zoveel tegen, dat valt wat tegen. Toen we vorige weken rondtrokken in het zuiden, kwamen we deze bomen geregeld tegen, en dachten dat we tegen kerstmis massaal veel van die bomen zouden zien, maar helaas het zijn er niet zoveel.

We zien hier wel veel bomen met paarse bloemen, deze zijn ook mooi en maken het te kort aan de rode kerstbomen goed.

Auckland

Na een 200km gereden te hebben, komen we toe in Auckland en zien we prachtige skyline van Auckland. Onze wagen dropen we op de Avis parking aan de luchthaven. De laatste dagen Nieuw-Zeeland zijn zonder auto, we blijven in Auckland. Het was wel een grote stevige auto die we hebben gehuurd, een toyota rav4. We waren met 4 personen en dus 4 koffers, we moesten wel een grotere auto huren. Hij reed wel goed, maar voor mij iets teveel auto, mijn Holden Trax van de eerste twee weken was een leukere auto.

Vanuit ons hotel hebben we een prachtig zicht op de 328m hoge Sky Tower van Auckland, zie foto hierboven.

’s Nachts wordt deze ook mooi verlicht. Het is aangenaam om vanop ons terras rustig te genieten van het uitzicht.

Vrolijk Kerstmis

Vandaag is het kerstmis, dus vanuit Auckland wens ik iedereen een vrolijk kerstmis, en we smijten er ineens een gelukkig nieuwjaar bij. Want als de meesten mijn blog lezen, is kerstmis al gepasseerd.

3 reacties

 1. Roger en An

  Linda en Rudi en familie,
  Ook voor jullie nog de beste kerstwensen en na deze roadtrip alvast een veilige terugkeer naar ons luilekkerlandje.

 2. Noël Van Grembergen

  Dag iedereen,
  Jullie hebben al prachtige reisavonturen achter de rug. Het was steeds fijn om jullie blog te lezen en uiteraard om ook van de prachtige foto’s te genieten. Het deed ons steeds met heimwee terugdenken aan onze reis. Ooit keren we nog wel eens terug om hetgeen dat we destijds wegens bepaalde keuzes niet hebben kunnen bezoeken. Mijn vrouw en ik wensen jullie nog een aangenaam verblijf in Auckland en een veilige terugreis. En uiteraard ook een voorspoedig Nieuwjaar.
  Groetjes,
  Daisy en Noël

 3. Annie

  De bomen met de blauwe bloemen zijn Jacaranda mimosifolia, je ziet ze ook veel in Zuid Afrika. Daar bloeien ze in oktober.
  Geniet van de laatste dagen en goede terugreis.Groetjes Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *