We zijn in Nieuw Zeeland

geplaatst in: Nieuw Zeeland, Oceanië | 1

Na nog een vlucht van 11u zijn we na in totaal 36 uur onderweg zijn aangekomen in Nieuw Zeeland. Het passeren langs de douane is ook al een belevenis, ze zijn hier erg streng op het binnenbrengen van enig organisch product. Zelfs vuil aan je wandelschoenen moet je melden. Maar alles gaat heel vlot en de mensen zijn gemoedelijk.Op het vliegtuig krijg je al een document waar je hierover alles moet invullen, als je iets niet invult of verzwijgt betaal je een boete van 400 NZD toch zo’n 300 euro. Maar alles is goed verlopen.

Daarna was het tijd om een de auto op te halen, maar eerst hebben we nog een NZ sim kaart gekocht. Ze staan daar al mee te zwaaien in de aankomsthal, het is niet zo duur, en altijd handig om iets op te zoeken onderweg. Ik ben dus momenteel niet meer bereikbaar op mijn Belgisch gsm nummer, via mijn whatsapp kan je mij nog altijd bereiken.

Het ophalen van de auto ging vlot, maar minder vlot ging het vertrekken. Het is namelijk een automatic en daar heb ik nog nooit mee gereden. Ik kreeg hem niet gestart, dan ben ik maar op zoek gegaan naar een Avis medewerker die mij het eenvoudige systeem, gewoon op de startknop duwen, liet zien. Ter mijner verdediging, de knop stond een beetje verborgen achter het stuur. Het was ook wel wennen dat er geen ontkoppeling pedaal meer is en dat is aanpassen. Ik heb een paar keer voor gehad dat ik bij het remmen met mijn linkervoet ook nog eens op de rem doorduw, van gewoonte om de ontkoppeling pedaal in te duwen bij het remmen. En dan krijg je natuurlijk een bruuske stop. Maar rijden met een automatic is in feite geweldig, het is gemakkelijk en minder gedoe met schakelen, ik kan het iedereen aanraden.

Het was toch nog een 240km naar ons huisje dus een behoorlijke tocht, je kan de wegen niet vergelijken met de Belgische wegen. Enkel rond Auckland heb je nog wat snelwegen, daarna zijn het gewone wegen met één rijvak in beide richtingen. Dit over kronkelende heuvelachtige wegen. Je mag er wel 100 km/u wat behoorlijk snel is op zo’n wegen. Er zijn ook vele werken aan de weg, wat toch voor veel oponthoud zorgde. En natuurlijk links rijden, maar dat ben je snel gewoon.

Maar na een dikke 3uur rijden waren in Rotorua, hier blijven we 2 dagen. Het verblijf is al in orde en ik denk de omgeving ook. Morgen bezoeken we hier de geisers en prutelende aarde en de Maori’s.

Kijk eens hieronder, onze auto staat geparkeerd voor ons huisje.

  1. Roger en An

    Linda en Rudi, Met genoegen lezen wij jullie reisblog. En gezien onze onderlinge ervaringen in India, is de reis weer prima voorbereid, bedankt om ons mee te laten genieten.
    Met ‘automatic’ rijden hebben wij ook moeten leren bij een eerdere reis in de USA. En wat Roger nog kan, zal Rudi zeker willen evenaren !?
    En, al iets gemerkt van de ‘climate change’ ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *