Boogschieten en nog een musical

geplaatst in: Londen OS 2012, Sport Evenementen | 0

IMG_4061Gisterenavond naar het mannenvolleybal geweest. En hier kregen we de bevestiging, Volleybal is een spannende, boeiende en intensieve sport. Het is enorm leuk om te bekijken. Misschien komt dit omdat we hier de wereldtop zien. En de ploegen die we gisteren zagen waren niet de eerste de beste. Het was een wedstrijd tussen Brazilië en USA. De zaal zat afgeladen vol, de Brazilianen waren in de meerderheid en die kunnen ambiance maken. Zeker de eerste twee sets, daarna begonnen de Amerikanen afstand te nemen en wonnen uiteindelijk ook. Natuurlijk was er weer de gebruikelijke Mexican wave, die gebeurt hier bij zowat elk evenement. Ik heb nog nooit zoveel Mexican waves gedaan als deze week. Ik vind de Mexican wave een beetje voorbij gestreefd maar ik moet toegeven, in zo’n grote stadions die vol zitten is dit toch wel indrukwekkend.

IMG_4202

Vanmorgen naar het boogschieten geweest. We kregen 8 wedstrijden te zien in de 8ste finales. Het zijn telkens wedstrijden man tegen man, en om het eerst 6 punten halen. Ik ga u de rest van de regels besparen. Het komt erop neer dat het telkens spannend is, en dat maakt de sport boeiend. Er was één Nederlander bij , en bij gebrek aan Belgen hebben we daar  dan maar voor gesupporterd.

IMG_4188

IMG_4197

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de middag hebben we eens iets anders gedaan, we zijn de stad in getrokken. Eerst naar Tate Modern. Hier was een tentoonstelling van Damien Hirst. Ik had altijd graag de haai op sterk water willen zien. Dit stond er natuurlijk en dit is toch wel indrukwekkend om zien. Hij heeft ook wel mindere werken, maar er staan daar nog wel knappe dingen. Voor zij die Damien Hirst niet kennen. Dit is een hedendaagse kunstenaar  en enkele jaren jonger dan ik. Voor de rest wikipedia.

feature_hirst48__01__630x420

Daarna hebben we rondgehangen in Oxfordstreet, dit is een enorm lange winkelstraat met een massa aan mensen, allemaal op zoek naar weet ik veel. We waren het wel rap moe maar we moesten wachten want we gingen nog naar de musical “We will rock you” en die was daar in de buurt. We zijn dan maar een wafel gaan eten in een Franse Bistro. We bestelden daar een wafel met ijs en een peer  met nog wat chocoladesaus bij. Het stond in feite op de desserten lijst, maar het was geen probleem.  Als we onze wafel kregen bleek dit maar een halve wafel te zijn. Ik vrees dat we teveel betaald hebben maar het was best lekker en zo konden we even zitten. We waren toch al lang onderweg.

IMG_4252

En dan naar de musical ‘We will rock you”, ja wat zal ik daarvan zeggen. Queen heeft veel geweldige nummers gemaakt maar toch ook een reeks van draken. En laten ze er hier toch een reeks van in de musical hebben gestoken. De extra nummers die ze voor de musical hebben geschreven  zijn ook niet om wild van te worden. Ik denk dat ze dienen om het verhaal te laten kloppen. Al kan je niet van een vindingrijk verhaal spreken. Ik ben misschien te negatief want de zaal werd wild en de show loopt al 11 jaar. De sterke nummers staan er natuurlijk wel en blijven onverwoestbaar.

Dit was genoeg als recensie. Het is al na middernacht, Lennert ligt al te ronken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.