Gewichtheffen en een kabellift

geplaatst in: Londen OS 2012, Sport Evenementen | 0

 

IMG_4720De ochtendevenementen zijn gedaan voor ons, dus het word nu elke dag uitslapen. We zijn gaan ontbijten is een lokale pub. Dat is veel goedkoper dan op hotel, en het is ook gezelliger.

IMG_4637

IMG_4660

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn vandaag eens naar het Afrika village geweest. Veel deelnemende landen hebben hier in Londen een open huis of locatie, tijdens de spelen. Sommige zijn gratis en bij andere moet je betalen. België is er één om te betalen en dat van Nederland is al weken uitverkocht. Het Afrika dorp vertegenwoordigd een 20 landen. Het leek meer op het vakantiesalon. We waren daar dan ook rap terug weg. Het was gelukkig gratis.

IMG_4669Toen zijn we vertrokken naar de Exel arena, hier ging het gewichtheffen door. Dit was ons volgende event. We hadden nog wel enkele uren tijd en in de buurt was er een  nieuwe kabellift over de Thames gebouwd. Deze is nog maar juist af en valt soms nog stil. Ze moest af zijn voor de spelen begonnen en ze hebben de kinderziekten er nog niet kunnen uithalen. Maar  vanuit deze kabellift hebben we een geweldig uitzicht. Het was de moeite om dit eens te doen en er was nog tijd voor een ijsje.

IMG_4725

Dan was het tijd voor het gewichtheffen, we gingen naar de mannen tot 105 kilo. Dit is de op één na zwaarste categorie. Gewichtheffen ken ik alleen maar van de beelden die ik op voorgaande spelen heb gezien. Dit leek altijd wel leuk om te zien, maar ik wist niet wat ik daar van moest verwachten. Maar zoals bij zoveel sporten die ik hier heb gezien, is dit toch weer een spannende sport. Het systeem is zodanig opgebouwd dat er veel tactiek word gebruikt en dat maakt het spannend. Het is echt een sport om met plezier te volgen en in de zaal is enorm veel sfeer. Maar vandaag geen Mexican wave, ge zou het bijna beginnen te missen.

IMG_4764

Om onze dag te besluiten gingen we nog eens langs Piccadilly Circus. Daar hebben we nog wat aankopen gedaan. En straks gaan we op tv zien of we nog een mediale gaan winnen in de 400m.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.