Naar het Olympisch park

geplaatst in: Londen OS 2012, Sport Evenementen | 0

IMG_4402Vandaag was een fantastische dag. Deze morgen weer vroeg vertrokken, we gingen naar het Olympische park. Dit is toch het hart van de spelen. De trip naar ginder verliep prima, ze hebben het mobiele goed onder controle in Londen. Als je daar toekomt wordt je dadelijk opgezogen door de sfeer en het indrukwekkende van het Olympische park. We gingen naar de Hockey arena, deze lag aan de andere kant van het park, we moesten dus het hele park doorwandelen en zo hadden we dadelijk een goede idee hoe het park eruitzag.

IMG_3668

Er stonden 2 wedstrijden op het programma. Eerst was er Australië tegen Spanje , de Spanjaarden bakten er niet veel van en gingen dan ook met 5 0 onderuit. Maar dan kwam de match van de dag het duel der lage landen, België tegen Nederland.  Het stadion zat afgeladen vol met Belgen en Nederlanders. Natuurlijk meer Orange dan de Belgische driekleur. De wedstrijd was spannend, Hockey is echt een geweldige sport om te zien. En ze hebben enkele regels die ze beter ook in voetbal zouden toepassen. Toch op het laatste wonnen de Nederlanders.

IMG_3700

IMG_3713

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan was het tijd om te gaan eten, Mac Donalds is één van de sponsors, en ze hebben in het park de grootste Mac Donalds ter wereld gebouwd, 1500 plaatsen. Daar gingen we eten. Ondertussen was het park al volgelopen, er was daar enorm veel volk. Om aan eten te geraken moesten we in rij gaan staan. De rij was erg lang, maar het ging goed voorruit, na 30 minuten hadden we eten, en plaatst voor te zitten was er ook nog. Het was daar zelfs gezellig om te eten.

IMG_3761

Achter het eten gingen we naar de Olympische megastore, hier ook in rij staan. Maar zoals overal is het toch goed georganiseerd en ging dit goed voorruit. Enkele kleine souvenirs gekocht.

IMG_4403

Om half vier was het tijd om de Orbit te beklimmen. Dit is een 115 meter hoge toren gebouwd door Accelor Mittal. Hier moesten we ook maanden geleden tickets bestellen en is dus al lang uitverkocht. Naar boven ging het met de lift, dat viel al mee. Daar hadden we een fantastisch uitzicht over het park en Londen. De weg naar beneden was te voet, beneden aangekomen deden onze benen er zeer van.

IMG_3825

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan naar het Piccadily het was tijd voor Spamelot the musical. Deze werd gespeeld in het Harold Pinter theater. Dit is een klein oud theater, ongeveer even groot dan de stadschouwburg van Mechelen. De musical Spamelot is hilarisch, hij is gebaseerd op de Holly grail van Monty Pyton.

IMG_3924

Voilà dag 5 zit erop, morgen staan er weer nieuw sporten op het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.