Terug naar het Olympisch park en waterpolo

geplaatst in: Londen OS 2012, Sport Evenementen | 0

We konden eens uitslapen, dit was de eerste keer sinds we hier zijn. Het eerste wat we vandaag gingen zien, was de vrouwen marathon. Toen we uit het metro station kwamen was  het hard aan het  regenen. Enkele dagen geleden hadden we 2 poncho’s gekregen toen we een metro station buiten kwamen.  Deze kwamen nu goed van pas, er stond natuurlijk reclame op en ze zijn niet van de beste kwaliteit. Er stond enorm veel volk langs het parcours, ondanks dat het zo hard regende. De regen viel in bakken naar beneden. De lopers gingen 4 keer passeren waar we stonden. Maar de regen en massa aan volk deed ons beslissen om na de eerste passage van de lopers terug naar het hotel te gaan. Gelukkig was het na een uur gedaan met regenen want in de namiddag gingen we terug naar het Olympische park.

IMG_4435In het Olympische park hebben we enkele uren rondgehangen. Het park is heel groot dus vervelen doe je daar niet echt. Alleen er is daar een massa volk bijeen, in dat park komen elke dag 300000 mensen(dat schrijven ze in de kranten, ik heb ze niet zelf geteld).  Er staan daar reuze schermen waar de spelen worden uitgezonden. Vandaag stond de finale van het manen tennis op het programma, en de Brit Andy Murray speelde de finale. We zijn de laatste set daar gaan zien met de duizenden Britten. Het is geweldig om die ontlading van de overwinning daar te beleven.

IMG_4445

Er zijn daar ook technologische hoogstandjes van de sponsor. We zijn zo naar het Panasonic 3D theater geweest. Dit was best de moeite, maar daarna gingen we naar de Acer experience. Die hebben geen goede indruk na gelaten. De helft wat ze wilden laten zien werkte niet.

IMG_4484

IMG_4495

 

 

IMG_4527

’s Avonds gingen we naar waterpolo zien, twee wedstrijden van de kwartfinale van de vrouwen. Als we binnen kwamen in dat stadion was het daar warm en vochtig. Het is natuurlijk een zwembad, maar zo warm. Nu het waterpolo is echt wel leuk om naar te zien. Er zit toch een dosis spanning in en het is een constant aanvallende sport. De tweede match waren de Britten en dan is er natuurlijk enorm veel sfeer in het stadion. Ze hebben uiteindelijk wel verloren.

 

 

IMG_4564

IMG_4608

Als de wedstrijd gedaan was hadden we nog 20 minuten om ons naar het reuzenscherm te haasten. Want de 100m finale werd dan gelopen. Dit is toch steeds een hoogtepunt van de Olympische spelen. We waren niet de enige die dat dachten, er zat daar nog meer volk  als voor de tennis die middag. We hebben ons daar nog een plek weten te bemachtigen, en konden zo de overwinning van Usian Bolt meemaken.

IMG_4614

 

 

 

IMG_4634

 

 

 

 

 

Dan nog even van het nachtelijke park genoten, het was onze laatste keer dat we hier kwamen.

De andere sporten die we nog gaan zien, zijn op andere locaties. Toen de lange wandeling naar ons metrostation, en een rit van 45 minuten op de metro. Het park ligt een eind van ons hotel. Londen is toch enorm groot hoor. En nu eindelijk terug op onze kamer en morgen kunnen we weer uitslapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.