WK Bobslee Winterberg 2015

geplaatst in: Sport Evenementen | 0

IMG_3112Na onze fantastische ervaring tijdens de Olympische zomerspelen in Londen, dachten we naar de Olympische winterspelen in Sotchi te gaan. Maar dit was organisatorisch niet zo simpel. Daardoor kwamen we op het idee om naar het wereldkampioenschap Bobsleeën te gaan in Winterberg, Duitsland.

We hebben voor de 4 mans bob gekozen, toch het meest spectaculaire onderdeel van het bobsleeën. Dit was een wedstrijd over 2 dagen.

 

DSC05134-bisDe eerste dag was er ook nog het skeleton voor de vrouwen, hier deed een Belgische aan mee Kim Meylemans, maar zij heeft zich niet in de prijzen gereden, ze was 19de. Bij skeleton is wel een sport voor durvers, op een kleine slee met het gezicht naar voor, daar is moed voor nodig.

DSC05130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een wedstrijd bobsleeën bestaat uit vier manches, na de eerste 2 mogen de beste 16 strijden voor de prijzen. De behaalde tijden worden opgeteld en wie de snelste tijd heeft wint. Er deed ook een Nederlands team mee, maar zijn mochten niet deelnemen aan de finale.

IMG_3151

De laatste 2 manches werden de tweede dag gereden, dit was spannend en spectaculair. Er is één crash geweest en dan is het plots stil, iedereen houd zijn adem in, want het is dan afwachten of de bestuurders er heelhuids uitkomen. De bobslee schuift dan ondersteboven de piste af naar de aankomst. Maar als de bestuurders dan uiteindelijk rechtstaan is er applaus en opluchting.

IMG_3241

Het was spannend tot op het einde waar uiteindelijk de Duitsers wonnen. Wat natuurlijk goed is want dan is het thuispubliek nog enthousiaster.

IMG_3205IMG_3238IMG_3227

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *